fredag 31 juli 2015

Vita nätter, sensommarskördar och Android


Äntligen en bild på min favoritros "White Nights"! 
Den är helt ljuvlig och har vuxit till sej i år, blivit hög och med många feta knoppar! Det verkar vara rosornas år i år! 
Så vacker och doftande den är!


Allt annat växer också så det knakar! 
Stjärnflockan och floxen tävlar om platsen i rabatten!


Min squashlåda har nästan nått sin gräns här! Man kan knappt se frukterna för alla bladen! Men många blommor är det och flera squashar blir det!


Igår eftermiddag blev det plötsligt lite sol!!! 
Jag fick en ingivelse att springa till skogs, och....! 
Nästan med en gång fann jag flera av dess gula godingar! 
De riktigt lyste emot mej!  
Jag gick och gick och...en hel del blev det!

Så skönt det är med skogspromenader, även om det var väldigt blött i skogen, men det finns ju gummistövlar och jag har nya såna också! Jag hann nästan hem innan nästa skur kom! 


Så kvällen igår ägnades åt rensning! En kär sysselsättning och så gott med smörstekta kantareller!

Ni ser kanske att bilderna är lite annorlunda! 
Jodå, jag har äntligen skaffat en ny telefon. En som kan ta ganska bra bilder, nästan lite bättre än min kamera! Jag satt nästan hela den regniga onsdagen och försökte lära mej alla funktioner och knep och knåp! 
Oj, så mycket nytt man lär sej hela tiden...!

Känner mej som en riktig "Android" och önskar er en härlig fredag!

13 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Så himla duktig du är som orkar skaffa dig en ny telefon! Min är två år och av enklaste sort och jag kan ännu inte alla finesser. Och att ta bilder med min... nej nej! Dina bilder ser jättefina ut och det är bara att gratulera att du lyckats bli vän med telefonen... och så att du hittat guld också:)

Hoppas du hinner doppa näsan i rosorna många gånger än! Nu går vi in i sommaraugusti... eller?

Kramar från Eva-Mari

Solstrimmor sa...

Hihi, det är en Sony jag har... Sony Xperia tror jag den heter. Läge för en ny alltså? Hmmm...

House and Garden by Bia sa...

Åhhh så härligt att gå i skogen...jag älskar skogen och all doft och fågel kvitter som finns där ;))...och "skogens guld" har du hittat också, hihi...gott med kantareller, själv vet jag inte av någon bra svampskog men jag gillar att plocka kantareller....det får blir hallon för min del...har lite här kring torpet, mej oj vad dom är sena som allt annat förresten...
Ha nu en fin helg !
Kram bia

Meta sa...

Tjo ho visst är det den rosen som har överlevt min glömska att gräva upp. hittade inte lappen men jag visste att du hade en lika dan. Håller med att det är en helt underbar ros.Nu önskar jag bara att den klarar vintern också. den ser inte ut att vara i topptrim.
min Squash är inte alls som förra året med mycket sol. Kommer solen nu så blir det säkert någon till i alla fall.
Här lyser en lite vilsen sol också idag jag hejar på den så kanske det blir långa solstunder idag
Ha det gott
Kram Meta

Monica sa...

Härlig ros, både vacker och doftande! Mina rosor verkar ha tagit en paus, men dom kommer väl igen...
Åh, vad jag beundrar dig, som orkar sitta och sätta dig in i alla finesser i din nya mobil - jag har inget tålamod alls med sånt! Det ska bara vara att trycka på knappen för mig... hopplöst gammaldags och oteknisk är jag! Och jag fotar med en kamera, mobilen ligger hemma - oladdad...
Kantareller, såå härligt! Här har varit så torrt att det inte finns några svampar alls.
Nu går vi in i sista sommarmånaden för i år, låt oss hoppas att vi äntligen får lite sommar då!
Ha en fin helg, kram, Monica

Hajan sa...

Så ljuvligt att se Kantarellerna mitt i all
blomsterprakt.
Det har Du plocka tillsammans bra.
Tack för de fina bilderna

Loppisälskare sa...

Så fina bilder och härliga motiv. Alltid lite klurigt med ny teknik men samtidigt utmanande och roligt.
Ha en fin helg!
Lutspelaren hälsar!
Kram / RosMarie

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka fina bilder! I och för sig tar du alltid fina bilder, men är det inte fantastiskt att man kan ta bilder med sin telefon....ibland funderar jag på hur fort det här har gått. Vi har hela våra liv i telefonerna. Om vi vill. Men jag har mitt liv i verkligheten också, hoppas och tror jag!
Din White Nights är jag ju väldigt glad åt eftersom vår dog. Det var en fantastisk ros, färgen, formen, storleken på blomman, doften, allt.......jag får kanske försöka med en till!
Dina andra blommor är fantastiska och squashen läcker, vad använder du den till? När jag odlade squash brukade jag holka ur den och lägga svamp i den, så långt räckte min fantasi, bara. Men det var gott!
Det är så kul när man hittar kantareller!
Jag var idag på blåbärsplockarodysse. Jag älskar ju att vara i skogen och jag hittade ett stället med riktigt stora, fina och torra blåbär! Det är underbart och jag hade nog suttit där ännu om jag inte vart hämtad.
Kramar Agneta

MårsArt sa...

Jag fotar bara med min mobil. Min tekniske son hjälpte mig att välja den med bäst kamera. Har ju alltid mobilen med mig. Jag gillar teknik, så jag försöker alltid sätta mig in i de flesta finesserna. Hoppas att augusti bjuder på sol...blommor och kantareller. Jag brukar få mina kantareller levererade till dörren av en god vän...rensar dem förstås själv.
Kram
Agneta

Rost och rädisor sa...

'White Nights' verkligen fin, men jag går nästan mer igång på frodiga grönsakslådor och spänstiga kantareller!
Fina bilder blir det med nya androiden.
Allt gott
Anette

Eleonora sa...

Söta vännen.
Hemma igen efter ett par veckor i härliga Tylösand. Sol, värme OCH regn, fast på natten och 2 eftermiddagar. Brun som en pepparkaka har jag blivit.
Min papegoja har haft fin "barnvakt"- min svärson - och hon blev såå glad när jag var hemma igen.

Nu har jag läst igenom dina många fina inlägg och eftersom jag inte orkar med att kommentera vid vare så får jag här säga att du har haft en underbar blomstersommar på ditt torp och blommor, svamp och träffar med vänner och släkt måste ha inspirerat dig till max.
Vilken underbar sommar du har haft. V armt grattis till alla dina underbara blommor - dom ordnar sig inte själva, så jag förstår att du slitit mycket med den granna trädgården.

En fortsatt god sommar önskar jag dig. Kram kram

M/S Design sa...

Det blev fina bilder!
Ett riktigt svampår verkar det bli
Kram
Mariana

G:a Affären sa...

Fniss, nu slipper jag sätta mig in i hur en ny mobil fungerar, det blev ju ett skåp för pengarna... Men visst är det fantastiskt att man kan ta så bra bilder! Synd bara att så många då börjar med instagram. Vilken mobil blev ditt val?
Rosen är verkligen maffig, jag förstår nu att alla rosor förmodligen behöver mycket mer vatten. Den här fantastiska blomningen måste bero på allt regn.

Ha det gott!
Kramar /Cia