söndag 3 juli 2016

Rosor och balkongtitt


Nu börjar rosornas tid!
Min trogna mormorsros blommar lika ymnigt och doftande varje år!
Trots att de står så kort tid inomhus, kan jag ändå inte låta bli att ta in några.

Här är nytillskottet New Dawn, som jag visade i förra inlägget.
Eftersom gårdagen tillbringades i lägenheten, då det åskade och regnade nästan hela dagen, tog jag hem en knopp, och nu har den slagit ut!En titt ut på balkongen, och man kan konstatera att penséerna har blivit hängpenséer!
Denna skulle jag slänga igår, men....jag kunde bara inte! Murgrönsviolen - en födelsedagspresent, har jag planterat om och den brukar växa till sej och bilda långa revor med både blommor och blad.

Det blir inte så mycket balkonghäng för mej, det blir mest torpet istället, men en och annan blomma vill man ju ändå ha där.

Lite molnigt med solglimtar och svalare idag, efter gårdagens välbehövliga regn.
Det blir ett besök på torpet, samt en härlig teaterföreställning här i byn. Hoppas att vädret håller sej torrt, eftersom det är utomhus!

(Jag har fortfarande stora problem med att nå era sidor och att kommentera. Jag läser via mobilen och njuter av alla era vackra sommarbilder, ibland kommenterar jag där också.)

Ha en härlig söndag!

8 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Underbara bilder, rena njutningen!

Och att dom blommar över och tappar lite kronblad tycker jag är vackert, det är liksom som livet självt.....det bedagade kan vara vackert!

Visst är den ljuvlig New Dawn, mer marsipan än så blir det inte, eller är det kanske tvärsom!

Dina små penséer är alldeles för fina för att slänga, så söta där dom hänger. Och murgrönsviolen är så fin. Jag brukar ha en, men inte i år.....saknar den!

Jobbigt att inte få datorn att fungera. Nu kommer en lång harang igen. Jag är så trött på nya saker man köper som inte fungerar.

Datorn var ett litet h-e att få till att funka när den var ny och det berodde ju delvis på att jag inte kunde men fortfarande kan jag inte bläddra bland mina bilder utan att datorn hugger av bilderna på mitten och lägger dom på varandra. Det är så klart en garantifråga, men ibland bara orkar man inte.

Köpte ny kamera ungefär samtidigt som datorn och den fungerar heller inte som den ska, dels är vitbalansinställningen fel och dels blir det ingen skärpa i bilderna och detta har även tillverkarens agent i Sverige konstaterat, och det är också en garantifråga.

Så då är vi uppe i två saker som jag måste samla kraft att ta itu med och åka till Gbg för att fixa. Det är så tröttsamt.

Det är fler saker, men jag kommer inte på allt just nu, jag förtränger det!

Nu struntar jag i det och gör som du, jag lever mycket genom mobilen, också ny och tack och lov fungerar den bra, hittills är väl bäst att tillägga! Jag år ut och känner efter om blåbären mognat i stället!

Kramar

Erikslundsliv sa...

Mina penséer hänger också med ett tag till även om de är ganska förväxta vid det här laget. Så mysigt du har det även på din balkong! Det är klart att du vill ha fint där också även om det är torpet som är bäst på sommaren kan jag då tro.
fina rosor!
Ha det gott i veckan!
Kram, Ann

Solstrimmor sa...

Fint på din balkong och jag känner igen tveksamheten om man verkligen ska ta bort de alltmer skräpiga penséerna. Jag bet ihop och hivade iväg mina! Men dina som hänger är så söta ser ju ut att vilja vara med ett tag till. De doftar ju så gott också! Liksom den lilla blyga violen! En sån har jag aldrig haft!

Ja, rosorna, de kan man aldrig få nog av! Njuter av dina... och jag som skulle ha rosa krukrosor på balkongen i år har ingen plats! Måste planera bättre nästa år. Felet är att jag blir så ivrig i början och plockar in för mycket... och glömmer bort annat. Jag måste ha en bättre plan från start!!

Ha en fin söndagskväll!
Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Ja, nu är det verkligen rosornas tid! Jag tycker att det verkar vara ovanligt mycket blommor på alla rosor i år! Åtminstone här... Å andra sidan är det vissa växter som inte blommat alls, eller väldigt lite. Gullregnsträdet hade bara några få blommor, mina stjärnflockor och blåklockor inga blommor alls! Men dom lever, så vi får väl se nästa år!

Så jobbigt att du inte får din dator att fungera! Min har krånglat också, men nu har maken kopplat in (?) en extern hårddisk och då funkar det hur bra som helst. Men den är tydligen (?) inte bra nog, så han ska köpa en ny åt mig. Jag fasar...
Som du förstår begriper jag ingenting om datorer. Och mobilen använder jag aldrig...
Envis som en gammal åsna, det är jag det!
Hoppas att det ordnar sig med din i alla fall!
Kram till dig!
Monica

Meta sa...

Ja inte kan man vara inne nu när de är som finast i trädgården Härligt att du har torpet så fina rosor du har där at njuta av. Det är tur man kan njuta ute när de vissnar så fort.
Ha en fin vecka
Kram Meta

Loppisälskare sa...

Ljuvliga bilder som vanligt!
Ja penséerna har varit seglivade i år. Har två krukor som är överfulla av blommor.
Så fint du har det på balkongen. Kanske balkongen är mera augusti/september platsen?
Kram / RosMarie

MårsArt sa...

Rosor och pioner, mina absoluta favoriter. Det känns nästan ofattbart att något kan vara så vackert. I år har jag inte så många blommor på min balkong. Vi väntar på inglasning av balkongerna. Är tyvärr, försenat...
Förstår att du tillbringar mycket tid på ditt mysiga torp.
Kram
Agneta

Hajan sa...

Intressant som vanligt att höra era prövningar med allt.
Ni är ju enastående som håller på.
roligt att läsa om allt.