lördag 9 juli 2016

Sommarlov, skogens guld och internetkrångel


 Alldeles nyss lämnade jag torpet, efter en skön dag i trädgården.


Vi fick en dag utan regn och med bara lite moln då och då!
Underbart väder och högsommarblommorna börjar komma nu: blåklockor (de förhatliga knölklockorna, som finns precis överallt), rödklöver, malva och smultron....
Idag skördade jag röda vinbär och klippte bort ett och annat fult i trädgården.


Igår gick jag till skogen för att kolla lite efter svamp och se.....där var de - skogens guld i mängder! Jag plockade säkert flera liter och de var inte jättesmå! Lycka!


Sen var det ju kusinträffen i onsdags, med prat, mat och dricka! Här - en av kusinernas specialité - jordgubbsmojito! (Leilas recept). Åh, så gott!
Ett dygn späckat med härlig samvaro i skärgårdsmiljö, denna gång! 

Ni ska veta att det tagit över en timme att få till detta inlägg!!! Många svordomar och ilska över min l-å-n-g-s-a-m--m-a uppkoppling via Net 1, där de levererar fullständigt obefintligt nät.
Ni vet - "sidan kan inte visas", "det finns ingen internetuppkoppling" etc. Oerhört irriterande! Detta måste bara åtgärdas! Krångel, krångel!!! 

Hoppas att ni har det gott i sommaren! Det har jag, om jag slipper konfronteras med min dator!

Ha´t så jätteskönt i sommarvärmen och solen!


10 kommentarer:

Hajan sa...

Det är verkligen jobbigt när det inte fungerar med datan.
Jag har detta också, just denna sida kan inte visas.
De skrattar åt mig här, jag är jui gammal och frågar
dumma saker säger min son.
Nu skall jag intaga ryggläge och läsa lite i min Svensk Damtidning.
Alltid hittar jag något.
Trevlig helg, så himla fina kantareller, de har väl kommit nu efter regnet,
Rart att läsa din blogg, kram Hajan

Monica sa...

Det var i alla fall ett väldigt trevligt inlägg du fått till, trots den dåliga internetuppkopplingen! Min dator krånglar också, fast inte internet, och maken har hållit på med den en stor del av dagen, men det blir nog till att bita i det sura äpplet och satsa på en ny...usch, jag fasar...
Här har också högsommarblommorna börjat slå ut och på tomten växer det giftchampinjoner, som jag plockar och slänger varje dag! Då är dina kantareller mycket bättre!
Lagom mycket regn den senaste tiden och trädgården prunkar!
Ha det gott, Lisa!
Kram från mig!
Monica

Solstrimmor sa...

Den där skålen med skogens guld skulle jag inte ha nåt emot! Visst är det ren lycka att rensa skörden, helst att sittandes på trappen i solen också! Jag blir sugen på att kolla mina ställen nu!

Vilken fin tradition ni har med kusinträffen varje sommar! Och den jordgubbsdrinken ser underbar ut. I skärgårdsmiljö dessutom!

Tack och lov har jag aldrig problem med bredbandsleverantören (Telia), aldrig segt fastän jag inte har särskilt hög hastighet. Däremot datortrassel ibland. Men det är ju en helt annan historia. Jobbigt, men kanske dags för ett leverantörsbyte? Man vill ju att Det Ska Bara Funka!

Må gott trots seg uppkoppling. Ta nu tag i problemet... innan du får totalbryt!
Kramar från Eva-Mari

Erikslundsliv sa...

Åh, vilken härlig sommardrink! Nu blev jag törstig!
Jag har också plockar de första kantarellerna i morse, men det var inte så många som du hittat. Jag får ge mig ut lite till så jag blir nöjd. Jag älskar kantareller!
Hoppas att du snart får ordning på ditt internet, sånt krångel vill man inte ha!
Ha det gott!
Kram, Ann

Snäckskalsdalen. sa...

Precis! Det är då man tänker, nu åker den ut. Genom fönstret. Och så kommer man på, näääeee, datorn går totalt sönder och fönsterrutan också, och så sansar man sig. I alla fall jag. Eller, jag har slutat reagera så, ingen idé, man blir mer mest bara trött numera. Jobbigt. Vår nätfiberförening har tack och lov avtal med telia och jag måste säga, jag tycker uppkopplingen fungerar, vågar inte skriva bra, för då.....Jag skrockfull? Ja, skulle tro det.
Vilka fina blommor! Och så mysigt med kusinträff och den mojiton ser ju inte illa ut. Kul att ha så trevligt när man träffas! Mysigt!
Kramar stora!

Meta sa...

Fy fasen så tråkigt tur att du har en massa annat att njuta av som blommor,torpet och alla kantareller, det är mums det.
Ha nu en skön söndag utan data krångel hoppas jag
Kram Meta

Margareta sa...

Vilken massa kantareller du hittat. Vilken lycka det är...Jag blir så glad när jag hittar svamp.Här har det ju varit och är fortfarande för torrt egentligen,men jag hittade lite igår,på ett helt oväntat ställe.Ja, det är som guld,där de står i gröna mossan.
Rolig träff du varit på och i riktigt fin miljö förstås....drickat ser ju såå gott ut.
Härligt med sommarblommor.Tänk,så fina buketter det kan bli av det som nästan är ogräs.
Detta med dator och internet,kan fresta hårt...Jag vet..Men nu har vi fått vårt bredband via fibrer installerat och det fungerar iallafall mycke bättre än förut. Det hjälper ju inte dig,men hoppas du också får till det snart.Man kan bli galen för mindre...
Ha iallafall en bra sommarvecka i juli
Kram Margareta

Eleonora sa...

Sommarlov med svamp, blomster, torpet och annat är underbara saker att få pyssla med. Där det kommer till datakrångel är det inte lika roligt lägre. Hoppas du får någon duktig nu igen somkan krångla dig ut ur knipan.

Allt gott till dig söta Lisa och kram från
Eleonora

john sa...

wow what a great harvest of chanterelles...I don't think we have them here unfortunately but I know they have great flavour ! it's a bit wintery today but we've had such a busy weekend in the garden ....enjoy your week...Gail x

House and Garden by Bia sa...

Härligt med kantareller, men mindre härligt med datakrångel !!
Somrigt och fint hos dej ;))
Är bara hemma i stan ett litet tag idag...vi bor ju på torpet hela sommaren som du förmodligen vet ;)
Ha en fin vecka !!
Kram bia