måndag 14 november 2016

En liten tjuvstart


Solen letar sej fortfarande in till köket, när den nu behagar visa sej!
Nu är det kottarna som åker fram på bänken.


Tänka sej, att det redan varit julmarknad hos butiken Romantiska ting här i byn. Där har jag varit i helgen och i veckan var det dessutom glöggmingel! 
Nåja, det känns ju verkligen vintrigt nu, även om vintern här har töat bort just idag...


Man blir verkligen inspirerad, trots att det bara är i mitten av november! En rumsgran fick följa med hem...


 ...samt ett par hyacinter, med många extra knoppar!


Har man varit på julmarknad, blir man (jag) alltid så pass inspirerad, att jag tjuvstartar lite med adventspyntandet. Här har den lilla elljusstaken tagit plats...


...och den svarta stjärnan mellan kök och vardagsrum/hall.

Nåja, mej gör det inget, så jättesnabbt som det blir mörkt nu, så riktigt längtar jag efter lite ljuspunkter och det känns som om jag aldrig kan få nog!

Jag tycker att denna tiden är mest betjänt av alla stjärnor och ljusstakar, sen hinner man ju nästan tröttna på alltsammans och vill bara gå mot våren och ljuset efter nyår!

Helgen som gick bjöd på strålande sol och lite lagom kyla - riktigt behagligt, om man slapp stå stilla, som de som stod på julmarknaden. 

Hur har ni det i stugorna? Har ni börjat pynta något ännu?

Ha en fin start på veckan och sköt om er!

8 kommentarer:

Monica sa...

Du har verkligen förmågan att dekorera ditt hem så vackert! Att sätta en kvist med kottar i en vacker glasburk - jag skulle aldrig komma på det...
Själv har jag inte börjat plocka fram några ljusstakar eller stjärnor än. Brukar vänta till 1:a advent.
Lite varmare väder här nu och det är skönt, tycker jag!
Ha det gott, kram, Monica

Meta sa...

Det är verkligen mysigt att få börja plocka fram ljusstakar och annat som lyser upp för här är så grått och regnigt idag. Bra åxå för nu kan jag nog plocka lite dikesgranar.
Hade fundering på att åka till Julmarknaden men det kom annat emellan det var synd för hade varit så kul att få vara där. Det blir nog ett år till.
Ha det gott och njut av alla ljus nu.
Kram Meta

Hajan sa...

Oj det var de första Hyacinterna i år, Så fort det går det är ju
inte klokt. Det var ju sommar nyss.

Solstrimmor sa...

Åh, jag ser att du är väl rustad för kommande tider! Lärkgrenarna är så vackra och jag brukar slå mina lovar förbi ett jättestort lärkträd här utanför men inga grenar har ännu blåst ner!

Tänk att du redan varit på julmarknad... det är minsann lätt gjort att få inspiration. Och inte svårt alls hos Viola kan jag tro!

Snön har smält bort nu och det har varit plusgrader flera dar och jag tror att jag kanske kan hitta en adventsgran med rot utan att behöva spetta i frusen mark. Förutom stjärnor och hyacinter är den för mig en absolut nödvända till första advent!

Ha det gott!
Kramar från Eva-Mari

Erikslundsliv sa...

Härligt att du också börjat så smått! Håller helt med om att det är nu i mörkret som vi behöver mycket ljus och fina stjärnor och stakar.
Igår åkte mina julgardiner upp! Visserligen i vitt med bara liiite rött på så de är inte så värst juliga. På måndag när jag är ledig ska adventspyntet fram hos mig, jag vill vara klar på fredag vid första adventshelgen för då ska det mysas!
Ha en fin dag!
Kram, Ann

House and Garden by Bia sa...

Så fint du gjort !...inga stjärnor eller stakar ännu, men en liten gran och en massa ljus förstås...och någon liten slinga ;)
Idag har jag varit på en inspirationskväll på Blomsterlandet och där köpte jag bl.a 8 hyacinter för halva priset...vita...
Så i morgon skall här fixas med blommor ;)
Kram bia

HWIT BLOGG sa...

Ja jag letar efter mina ljusslingor, undrar var de har gömt sig?? Nog blir man sugen på att börja pynta nu, jag tänker nog också tjuvstarta :)
Du har gjort sååå fint...inspirerande!
Kram från Titti

Anonym sa...

Så jättemysigt du har fixat till det! Julstämningen gör knackar på :-)