söndag 11 december 2016

Ljus i mitt hus


Ljusaste platsen i mitt hus är just nu på köksbänken och där samlas lite av varje. Jag försöker verkligen få till lite julstämning och i år verkar det bli som vanligt - vitt och grönt och diverse andra naturfärger.

Tredje adventsljuset är också tänt idag, även om det blev en lite stressig morgon med körrepetition inne i stan - ja, det är mycket nu! :)

Ljusen lyser lite här och där hos mej, eftersom det inte verkar bli någon dag överhuvudtaget! Igår och idag har det verkligen varit mörkt hela dagen och disigt. Utanför min balkong lyser julgranen och snön har börjat yra igen.
Kanske stannar den kvar denna gång - man vet aldrig med vädret numera. Igår kväll snöade det också, imorse var allt borta. Ikväll har det börjat om igen...
Det slår mej hela tiden hur beroende man är av vädret när man bor på landet. Mina resor in till stan en gång i veckan är ofta förknippade med en viss oro - dels för väglaget och dels för viltet som kan hoppa fram när som helst.

Ikväll är det lugnt och nobelfesten är över för denna gång och inte blev jag bjuden i år heller! Men en del TV-tittande blev det igår förstås. Underhållningen, klänningarna och smyckena vill man ju inte missa! 

Önskar er alla fina och sköna dagar utan stress och förkylningar! 

8 kommentarer:

Hajan sa...

Här har regnat i 2 dagar, nu har det blivit snö, så väglaget kommer nog att bliva uruselt.
Vädret rår vi ju inte på, men människor fattar ju inte attt man inte
kan körs omkring hur som helst.
Var rädd om dig önskar Hajan

Erikslundsliv sa...

Här har det snöat hela helgen så nu har vi så vitt och fint och allt är inbäddat i ett fluffigt täcke. Härligt och jättevackert!
Många ljus tänds här med och idag har jag klätt den minsta av våra granar som vi kallar för vår adventsgran. Den stora får vänta lite till innan den ska få komma in i salen.
Ha det gott!
Kram, Ann

House and Garden by Bia sa...

Såå mysigt !...och jag gillar det vaxade papperet kring hyacinten ;)
Jag blev inte heller bjuden på Nobelfesten, hihi...
Ha en fin vecka som kommer !
Kram bia

Monica sa...

Ja, väglaget vid den här tiden är bedrägligt! Vi har haft frost i natt och det har varnats för "den svarta halkan", vi har ju ingen snö...
Förstår att det är mycket för dig nu med alla körövningar och konserter, men så roligt och tillfredsställande det måste vara! Det är så stämningsfullt med julkonserter!
Ha det så gott, kram till dig!
Monica

Meta sa...

Så mysigt med dina ljus hos dig. det behövs mycket av den varan nu.
Ha det gott i veckan
kram Meta

MårsArt sa...

Jag gör som du- väntar på inbjudan till Nobelfesten. Neej skojar, jag vill inte alls bli inbjuden till den, föredrar att följa den från soffan då och då. Här går det också åt en stor mängd ljus och batterier till ljusslingorna. Visst var det väl bättre ordning på årstiderna när vi växte upp? Inte detta hattande med alla årstider på samma gång som nu...
Ha det gott i alla väder!
Kram
Agneta

Solstrimmor sa...

Även om man har mycket runt sig så måste man njuta av den fina adventstiden, och det ser jag (och vet) att du gör! Visst gör det mycket att snön kommit och jag hoppas den får ligga kvar över kommande helger.
Jag blev inte heller bjuden på Nobelfesten men det gör inget för i år har jag inte haft tid att komma i alla fall, hihi! Roligast är att se alla vackra klänningar och vilken mat de skulle få! Och de fantastiska
framträdanden som gjordes...

Ha en fin fjärde advent!
Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Julmysigt hos dig!
Vinterkram från Titti