onsdag 28 december 2016

Mellandagar


Den sista amaryllisen har slagit ut och har vecklat ut hela fyra klockor! Vilken vacker blomma detta är - en vinterblomma!


Sista bilden på den lille granen, som åkte ut igår! Oj, så den barrade och jag var glad att den inte var större! 


Mitt vinteräppelträd på torpet bar mycket frukt i år. Bilden togs under en dag när det var snö och äpplena satt kvar på grenarna. 
Snart låg alla på marken och igår skickade jag iväg de sista, som var halvätna av fåglarna!


På torpet lyser solen in och resten av pelargonerna har fått kampera i duschen, men Mårbackorna blommar alltjämt och ger sej inte!

Inte mycket till julstämning, med barmark ute och plusgrader!
Jag längtar redan till våren, men ännu kan det bli riktig vinter med både snö och kyla.

Det är så härligt med solen på torpet som fyller köket ännu mera nu när den står så lågt! 

För mej blev det en mycket lugn jul och jag tackade nej till inbjudningarna och vilade ut framför TV:n, så skönt och välbehövligt efter en ganska intensiv decembermånad, med konserter, extrarepetitioner och förkylningar.

Fortsatt sköna mellandagar önskar jag er!

7 kommentarer:

Monica sa...

Vilken fin bild med de snötäckta äpplena! En riktig julkortsbild!
Vår dotter på Älgö hade också en massa fallfrukt på marken, men där kom en hel älgfamilj och åt av dem innan hon han få bort dem... Spännande men lite farligt.

Förstår att du behövde ta igen dig efter all intensiv körträning och alla julkonserter. Och dina envisa förkylningar. Man måste lära sig att säga nej ibland, även om det är svårt!
Ha det så bra, de sista skälvande dagarna av 2016!
Kram, Monica

Erikslundsliv sa...

Våra granar barrar inte än, de får stå ett tag till. Det juligaste pyntet tröttnar jag på redan i mellandagarna så det plockade jag bort igår. Men det som inte är rött får vara kvar till efter nyår.
Visst längtar man redan till våren, men än kan det ju bli riktig vargavinter. Synd bara att den kanske kommer så sent så det blir när vi vill ha vår istället.
Ha det skönt nu och vila lite. Det är väl nästan det mellandagarna är till för? ;-)
Kram, Ann

Meta sa...

Nog känns världen lite upp och ner allt massor av snö i nov ingen i dec. Ja man kan ju undra vad det ska bli av det. Men längta till våren det gör jag med. hoppas det blir en kolonidag på fredag.
Ha nu fina och sköna dagar kvar till det nya året tar vid.
Kram Meta

Hajan sa...

Oj så vackert inlägg, verkar nästan lite vårlikt
i vinterkylan. Min vita Amaryllis har inte öppnat sig ännu, men
det kommer jag vet.
Den som väntar får se.Gott slut på detta år,

Solstrimmor sa...

Ja, julblommorna sjunger på sista versen nu och ersätts med nyårsblommor... köpte vita rosor igår. Allt rött (nu var det ju inte mycket förstås) är bortplockat och så skönt det känns! Men min lilla gran har fått nya skott och då blir den ju så mycket svårare att slänga...

Tänk att dina Mårbackor blommar ännu! Min vildpelargon ser jättepigg ut och även de skott jag planterade i höstas! Så glad jag är att den kan övervintra som vilken annan krukväxt som helst!

Apropå Mårbacka så har jag njutit av Selma på tv, men också av Ingrid och fröken Friman! En hel del mycket bra program har jag sett, för att inte tala om de olika konserterna1

Nu fortsätter vi att njuta av de sista dagarna detta år. Idag ska jag på utställning och sen är jag bjuden på lutfiskmiddag... det du!

Ha det fortsatt skönt!
Kramar från Eva-Mari

House and Garden by Bia sa...

Såå vackert med vita Amaryllis...de röda är jag mindre förtjust i.
Tyvärr hade vi inga i år, bara hyacinter och en rosenkalla köpte jag i år ;)
Idag blir det hårfrissan, ska på trevligheter på Nyårsafton...då vill man ju vara fin, hihi...annars har julen varit lagom lugn och trevlig här ;)
Hoppas du får fina mellandagar.
Varm kram bia

HWIT BLOGG sa...

Underbart inlägg med vackra bilder och nu önskar jag dig ett HÄRLIGT NYTT ÅR!
Varm kram från Titti