söndag 18 december 2016

Fjärde advent och snö på torpet


Jag tänder den gamla ljusstaken på torpet och samtidigt blommar Mårbackan för fullt! Det finns alltid lite, lite sommar kvar på torpet!

I veckan som gick låg snön kvar på torpet och vi fick en strålande vinterdag med både sol och lagom kyla! Snön låg verkligen vackert på alla träd och buskar och bäddade in den lilla röda stugan!Igår däremot hade snön nästan försvunnit helt och ljusstaken lyser i köksfönstret!

En stjärna lyser i sovrummet bakom gardinen och jag dröjer mej kvar lite extra bara för att få njuta av lite äkta julstämning som alltid råder på torpet så här års.
Lucia har passerat och bjöd både på skönsång och  bråk om vem som kan vara Lucia etc.! 
Jag tände i alla fall min loppiskrona som jag brukar och den lyste så fint i mörkret!


Idag är det fjärde advent och jag tänder ljusstaken här hemma och inser att det är julafton om knappt en vecka!

Ha en jättefin och skön julvecka!

9 kommentarer:

Hajan sa...

Åh lilla vän så vackert vid Torpet.
Di kan konsten också att arrangera dina bilder fint.
Lite sagolandskap, eller hur ?

Solstrimmor sa...

Glad fjärde advent till dig också! Inte ett dugg förvånad att du dröjer dig kvar på ditt älskade torp... så fint, och ännu finare juligt inbäddat i snö, ett äkta julkort!

Jag har precis skalat 3 kg potatis och lagt lutfisken i blöt några timmar innan tillagning. Glöggbordet fixat och alla bord dukade. Hoppas gästerna inte glömmer att ta med de tre stolar som fattas!

Må gott!
Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

På ditt fina torp råder den riktiga julstämningen! Även om lite sommar alltid finns där också! Där är helt enkelt hemtrevligt och trivsamt. Avslappnande lugnt.
Ha en riktigt fin 4:e adventsdag! Vi ska ha lite glögg och julkakor här med min syster och svåger i eftermiddag - mysigt!
Kram till dig!
Monica

Loppisälskare sa...

Fast jag inte direkt älskar snö får jag medge att det ser alldeles bedårande fint ut vid ditt lilla torp. Julmysfaktorn väldigt hög! Ser väldigt inbjudande ut att kliva in i stugan och fira jul där.
Ha en fin julvecka!
Kram RosMarie

HWIT BLOGG sa...

Ditt underbara torp...och så en blommande pelargon! Bästa!
Vinterkram från Titti

monica sundvik sa...

Jätte stämningfulla bilder!
När jag ser din Mårbacka blomma mitt i vintern, så fick jag också till min överraskning uppleva detsamma när jag gick till källaren var mina pelargoner övervintrar att en blommade så fint där i mörkret.
Ha en skön julvecka!
Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

Erikslundsliv sa...

Åh, så fint på torpet! Som ett litet sagohus är det. Härligt med snön, synd att den for bort.
Hoppas ändå att vi får lite mer snö snart!
Ha en fin vecka!
Kram, Ann

House and Garden by Bia sa...

Så stämningsfulla bilder..och snö !!....här har vi inte snö alls, bara isigt och halt och blött ute, nä fy fabian vad tråkigt. Saknar verkligen snön och inte får vi någon till julen heller....usch !
Ha en fin julvecka nu !
Kram kram

Gail sa...

Oh it looks wonderful and magical Lisa !
Gail x