lördag 18 februari 2017

VÅRKÄNNING


Solen strålade i veckan och jag fick riktig vårkänning! Solljuset i mitt kök är helt oemotståndligt och tulpanerna och blåbärsriset trängs i kannan.


 Krukväxterna börjar säkert få nytt liv efter allt mörker...


 Ljuset har ju både för- och nackdelar så här års - ALLT syns! 


I veckan blev det en hel eftermiddag på torpet i solskenet. Här syns höstanemonens luddiga frön i motljuset och jag såg också små insekter som surrade i solen. Mitt i bilden syns isklumpen som jag tömde ur vattentunnan...


Det blev årets första fika på torptrappan! Helt underbart och välbehövlig paus efter att ha klippt buskar och småstädat lite i trädgården.


De första semlorna har jag bakat själv och det är minisemlor - helt i min smak, även om det är några dagar till fettisdagen, som visst infaller den 28 februari i år.

Numera surfar jag med fiber och en liten box som jag har beställt.
På måndag kommer kusinen och förhoppningsvis rensar han min dator så att den blir normal igen. 
Den har ju krånglat sedan midsommar och jag har ju inte kunnat kommentera hos er via datorn, utan sånt har jag skött med pilleriet på mobilen.
Hoppas nu att allt skräp löser sej och att datorn blir ren och normal, nu när det går så pass snabbt att surfa och allt!

En solig lördag fick vi till slut idag och jag önskar er en skön lördagskväll!

7 kommentarer:

Meta sa...

Visst är det härligt med allt ljus och det ska kunna bli vår med enligt meteorologerna Hurra. Så härligt att få fika i solen det hann inte jag med. Ska till kolonin imorgon men jag lär nog inte få någon sol där.
Ha nu en bra vecka
Kram meta

Monica sa...

Ja, vårsolen är verkligen efterlängtad och härlig, även om den avslöjar fläckar och damm! Vi hade också ett par soliga, fina dagar i veckan, men de senaste dagarna har det blivit varmare och gråare. Nu är all snö borta härifrån också, så nu vill jag ha vår!
Ha en fin söndag!
Kram, Monica

Margareta sa...

Så härligt det är med några soldagar.Vi fick bara två,men det kändes stort. Detta att kunna fika ute,det är efterlängtat....och börja fixa lite i trädgården.Så fort solen kommer,får man ny energi.
Hoppas du får din dator pigg och kry igen.Man vill ju att det ska fungera.
Och semlor så gott...hembakade små är bäst.
Önskar dig en fin ny vecka!
Kram Margareta

Solstrimmor sa...

Ljuset och solen gör oss så gott! Som vi väntat...
Jag har bytt min vintermatta i vardagsrummet mot min sommarmatta och det kändes så mycket vårigare! Små steg i väntan på den riktiga våren. I morgon planerar jag omplantering av krukväxterna. Något som jag älskar även om hela köket blir fullt med jord hur man än beter sig!

Grattis till ditt nya nät. Det gör vardagen så mycket lättare! Hoppas det löser sig med datorn nu också.

Ha en fin söndagskväll.
Kramar från Eva-Mari

Eleonora sa...

Lycka till med datorn - hoppas du blir av med strulet. Det kan vara jobbigt nog ändå att få ihop alla ord o tecken.
Jag har blivit jättedålig på att skriva inlägg. Tycker det tar för mycket tid även om jag har all tid i världen att sitta ner och skriva. Men men ...
Jag hälsar på hos mina goda vänner litet då och då och hoppas jag blir förlåten för att det inte sker oftare.

HA det gott söta du och underbart att det närmar sig torp-tiden nu med rasande fart. Bara mars kommer in så kan du nog vara oftare på torpet.

Kram kram från
Eleonora

Erikslundsliv sa...

Det ser riktigt vårigt och fint ut hos dig! Vi har också haft lite vårkänning med årets första trappfika och lite bortstädning av granris. Nu längtar jag efter mer värme så att verandan kan städas också!
Ha en fin dag!
Kram, Ann

House and Garden by Bia sa...

Ja vi har också haft vårväder med hela 8 grader plus, men idag snöar det lite lätt och mer är på gång ! Konstig vinter vi haft i år...eller förresten vi har inte haft någon vinter !...men nu till våren verkar den komma...
Ha en fin vecka !
Kram