söndag 2 april 2017

Blommande april


Just hemkommen från torpet och lite trädgårdsstädning igen! Man kan ju hålla på hur mycket som helst och fixa, det tar liksom aldrig slut! 
Det blev en härlig aprilsöndag med sol och värme och de allra första vitsipporna mötte mej i trädgården! 
Tänk, så snabbt det går! För några dagar sen såg jag inte ett spår av dem och nu är de på gång!


Igår var den årliga vårmarknaden i byn och jag hade siktat in mej på blomsterförsäljaren som alltid är där och säljer billigt! Det blev penséer såklart, både en balkongampel och flera andra till blomlådor och krukor! Nu längtar man ju efter vårblommor i varje hörn!

Scillan är lysande blå lite här och där och snödropparna börjar nästan vara utblommade, men några tog jag in i torpstugan!


En lysande, doftande och ljuvlig bukett med dubbla tulpaner utgör en av tre buketter jag fick i fredags när mina tre väninnor var här för mat och prat under ett dygn!
Så härligt med fådda blommor som står kvar som minnen efter en rolig samvaro! 

Ha en härlig söndagskväll!

6 kommentarer:

Margareta Magnusson sa...

Så fint med vitsippor..redan.Det känns som det händer mycke på bara en dag.
Och penseer måste man ju ha nu.Det är verkligen en tålig blomma..Jag har sått lite minipensee av frö som jag tog i höstas. Dom kommer ju att blomma senare, men det kan vara bra att ha lite i reserv när andra blommor är överblommade.
Så trevligt med väninnebesök.Och roligt med födda blommor,att njuta av länge.

Ha en bra ny aprilvecka!
Kram Margareta

Monica sa...

Ja, nu är det härligt att frossa i vårblommor, men jag är dålig på att ta in några! Det behövs ju bara några få, så har man våren inne också!
Vi håller på att lägga kogödsel i alla rabatter, tungt arbete, men roligt!
Ha det så gott, kram, Monica

Solstrimmor sa...

Åh, de första vitsipporna har du redan kunnat plocka in! Ja, nu går det undan, jag hänger verkligen inte med i år. Här har den sista snön försvunnit från parken och träden har tjocka knoppar. Härliga tider!

Nu hoppaas vi att våren får fortsätta med garder över tio, ljuvligt när man äntligen (kanske) kan hänga undan vinterkappan.

Ha det fortsatt härligt bland både egenplockade och fådda blommor!
Kramar från Eva-Mari

Inger Håvås sa...

Synes den vasen som du har med de røde tulipanene i er så veldig fin. Koselig med vårblomster. Er innom og ser på bloggen din jevnlig. Ser også ut som du koser deg veldig på det fine torpet ditt. Ha en fortsatt fin vår.

Norgeshilsen fra Inger

Loppisälskare sa...

Oj, vitsippor redan! Har inte hunnit besöka blåsippsbackarna ännu. Den här tiden är som alltid så intensiv både på jobbet och hemma, men snart väntar ett behövligt påsklov. Har köpt penséer men de står kvar på altanen fortfarande.
ha en fin helg!
Kram RosMarie

House and Garden by Bia sa...

Så fina vårblommor hos dig ;)
Här hos oss har jag bara sett tussilago än så länge, men väntar på scilla och blåsippor som vi brukar ha massor av kring torpet ;)...men när det väl sätter igång brukar det gå fort !
Sol hos oss idag, men det ska bli lite sämre väder i helgen !
Kram bia