söndag 9 april 2017

En omtumlande vår


Trots hemskheter som händer, så öppnar våren dörren för vitsippsbackar och vårvindar och livet och naturen går vidare...
Vitsippsbuketterna har blivit större och det lyser både blått,vitt och gult i markerna nu!

En rufsig kruka med både murgröna, penséer och säljkvistar vid min entré...


Idag satte jag upp ett insektshotell, en mindre storlek, men ändå, man måste ju tänka på alla nyttiga varelser som berikar våra liv!

Livet går som sagt vidare, trots allt som händer och i kölvattnet finns så mycket kärlek, sammanhållning och styrka mot de mörka krafterna! Jag slås hela tiden av sista repliken som "Starman" yttrade innan han gick ombord på sitt rymdskepp: "Det är så märkligt med er människor, men ni är som bäst när ni har det som sämst"! 
Ta hand om er alla och njut av våren och era nära och kära!

6 kommentarer:

Monica sa...

Ja, man lever fortfarande i en sorts vakuum i efterdyningarna av det hemska som hände i Stockholm.Nu har vi hört ifrån alla vi känner, som bor däruppe och vet att dom har det bra, men så är det ju inte för alla.
Så otroligt kloka ord "Starman" yttrade - precis så är det. Och det känns bra.
Även här går våren vidare och det händer saker i naturen hela tiden!
Ha det så gott i vårvärmen!
Kram, Monica

Erikslundsliv sa...

Jag såg en vårtrött vitsippa för första gången igår! De är tidigare hos dig ser jag. Så fint med urnan med sälgen och murgrönan!
Var rädd om dig fina Lisa och ha en fin vecka!
Kram, Ann

Solstrimmor sa...

Snart vågar jag sätta ut murgrönorna på balkongen. De har varit inne hela vintern och jag ser att de längtar ut! Så fin båge du gjort av sälgkvistarna! Tror jag "lånar" idén...

Har nyss kommit hem från operacirkeln och idag har vi diskuterat och lyssnat/sett på rysk operamusik. Inte i min smak kan jag säga! Men kanske nästa gång när det är mer lättsamt med Rossinis Barberaren i Sevilla.

Önskar dig en fin vårmåndag!
Kramar från Eva-Mari

House and Garden by Bia sa...

Så fint med vitsippor...vi har nyss fått blåsippor, men jag väntar på de vita nu också ;))...de tittar snart fram, och då är det riktig vår !!
Hoppas du får en fin vårvecka !
Kram bia

House and Garden by Bia sa...

Glad påsk !!
Vårkram bia

MårsArt sa...

Klok, den där Starman, liksom du! Ha en fin fortsättning på påsken...och våren(när den nu kommer...)
Kram
Agneta