fredag 8 september 2017

Hösten är här


Efter förra helgens utställning, köpte jag mej ett riktigt vackert fårskinn av en av utställarna, Elisabet Jansson, som har egen fårfarm! Helt underbart skinn, som kommer väl till pass nu när hösten är här.


En riktig höstkänsla har infunnit sej hos mej och jag köper äpplen på ICA i år! Inte ett äpple på mina egna träd! Känns märkligt att behöva köpa äpplen när man har egna äppelträd! Men, men, denna sommar blev inte riktigt som den brukar när det gäller gynnsamheten för bär och frukt.


Jag tackar gudarna för det myckna regnet vi fick i söndags och måndags! Jag tror det regnade i två dygn och svampen, ja den växer överallt nu! Det verkar vara Karl Johansvampår i år, samt trattkantareller, som knappt fanns en enda förra året.


Igår hittade jag ännu en liten skörd! Åh, så härligt! Jag behöver verklgen fylla på förrådet av torkade trattisar! Nu känns skogen inte lika torr längre! 


Hoppas att vi inte får frost ännu på en tid, för min Murgrönsviol är så vacker just nu och den gillar ju inte frosten! 


Jag klippte ner min Sydafrikanska Sommarmurgröna, som blivit flera meter. Nu har jag satt ett nytt skott! Få se hur snabbt detta växer! Den brukar ju växa ca. 1 dm i veckan! Krukan är ny, från en av utställarna förra helgen - Ann Kåge! 


Kärleksört på köksbordet och jag känner verkligen höststämningen nu, förresten har den känts hela sommaren, med kyliga vindar och ingen riktig sommarvärme! Så snopet det blev! 
Nåja, September är en favoritmånad för mej och jag ser fram emot flera svampturer och sköna vandringar i solen, bland gula löv!

Nu blir det fredagsgryta med massor av svamp i!
Ha en härlig fredag!

5 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Tänk så mysigt du nu kan ha det i gungstolen på ditt vackra fårskinn medan höstregnen ger skogen ännu mer svamp! Idag strilar det här minsann och jag som skulle på bakluckeloppis...
Den där Murgrönsviolen har jag skrivit upp i min trädgårdsbok inför nästa år. Så söt och gracil. Min balkong just nu är groteskt övervuxen och snart river jag bort hela rasket... för mycket (och för lite) skämmer allt! Nästa års ska bli skirare, tänker jag nu. Och inte vill jag som nu vattna morgon och kväll!

Sommarmurgrönan sätter säkert fart i sin nya fina Ann Kåge-kruka. Hoppas svampgrytan var god!

Trevlig helg.
Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Så mysigt det ser ut med fårskinnet i gungstolen och vilken fantastisk bild med äpplena i fårskinnsluddet!
Roligt att svampen har börjat komma nu när ni äntligen fått regn! Jag fick höstens kantarellpaket från Aggie igår, så även där har svamparna kommit!
Efter några fina dagar i början av september, så har vi nu haft regn i tre dagar...suck!
Kram till dig!
Monica

House and Garden by Bia sa...

Åh så fint fårskinn !! älskar fårskinn, men har tyvärr bara två riktiga resten är bara fejk, men de funkar ju också ;))
Vi har fått mycket äpplen, både här i stan och på landet, men för mej spelar det ingen roll för jag äter bara från träden och lagar inte till något av dem.
Och idag kom värmen tillbaka. Jag har varit ute och gått och det blåste lätta ljumma vindar och var 17 grader i skuggan !!...det doftade sommar faktiskt ;)
Så hösten kommer och går.....
Ha en fin kväll !
Bia

Erikslundsliv sa...

Så vackert skinnet är! Det är så fint med de riktiga, och extra fint blir det ju när det kommer från en fårfarm i närheten av där du bor.
Kul med den afrikanska murgrönan som växer så fort. Jag har ingen men jag ska nog tjuva ett skott av min bonusdotter när vi ses nästa gång. Alltid kul med växter som växer snabbt!
Vi har äpplen i överflöd i år också, men inte så stora som andra år. Det är nog regn och värme som fattades i somras när de skulle växa till sig. Men goda är de ju i alla fall!
Ha nu en fin vecka!
Kram, Ann

Meta sa...

Det såg verkligen mysigt ut på er utställning hade varit kul att se men tyvärr lite för långt.
Ha det gott och njut din fina fäll
Kram Meta