söndag 7 januari 2018

Efter trettonhelgen


 Trettonhelgen har passerat och på bordet blommar en ros, som hade gått av när jag ordnade med gå-bort-buketten på trettondagsafton.Jag var bjuden till goda vänner i närheten på en storståtlig trettonaftonsmiddag! Så gott och så vackert alltsammans!  Nu är även trettonhelgen över och idag promenerade jag till torpet i solskenet! Vilken härlig vinterdag det blev, med lite pudersnö och ca -5 grader! Åh, så härligt när det är riktig vinter med sol, lite snö och lagom kyla! Jag plockade med mej de första körsbärskvistarna! Få se om, och när de slår ut! Det kan ju ta några veckor.En strålande vinterdag och precis när solen gått ner färgades himlen alldeles rosa! Åh, så vackert! Här är utsikten från mitt vardagsrum!

Nu blickar jag framåt och hoppas på flera vackra vinterdagar framöver. Snart åker de få julsakerna bort också. Det får bli under veckan som kommer.

Önskar er en fin och helt vanlig januarivecka!

6 kommentarer:

House and Garden by Bia sa...

Ja visst är det mysigt med lite snö....hos oss räcker det nu, hihi...
Väntar på stormen som inte tycks komma...hoppas den inte kommer heller...det var nog mest Jämtland som skulle få det värsta...men jag antar att den kommer förbi i natt !
Ha en fin kommande vecka !
Kram bia

Hajan sa...

Hejsan samma vackra himmel hade vi här också. Det var mörkt rosa ända in till Norrköping. Förr sade alltid min Svärmor, nuär himmelen så röd, då får vi blåst i morgon.
Ofta stämde det fsktiskt

Monica sa...

Vilken magnifik himmel i solnedgången! Även här nere har vi haft en fin dag med ett par minusgrader, strålande sol och nästan ingen vind! Min syster och jag gick som vanligt en promenad längs stranden och idag var vi inte ensamma där! Människor hade uppenbarligen längtat efter lite sol!
Så trevligt att vara bortbjuden på trettonaftonsmiddag; det ser verkligen vackert och läckert ut! Och så skönt att det var så nära där du bor! Vi var på tårtkalas hos min syster, som fyller år på trettondagen och dit har vi ju jättenära...
Så härligt med körsbärskvistar - hoppas att dom slår ut!
Kram, Monica

Solstrimmor sa...

Körsbärskvistarna är jag gravt avundsjuk på! Snurrar i huvudet var jag kan norpa några? Men det kan jag glömma, sitter/ligger här med ryggskottliknande symptom... inget kul...
Torpet är jag också avundsjuk på, liksom tallriken med sparrisarna, och så den vita rosen. Håhåjaja, du hör ju... mitt humör är just nu nere i strumpskaften. Som jag för övrigt med möda fått på mig.

Ha det fint, du som kan!
(Nej nu får jag sluta ynka mig!)
Kramar från Eva-mari

Margareta sa...

Så uppiggande med någon soldag. Ljuset och färgerna....Och du har redan plockat körsbärskvist.Visst blir man sugen när solen skiner.Jag har tittat på syrenkvistar,men tänkte jag skulle vänta tills julen städas ut härhemma.
Vilken fest du varit på,kanske var det på slottet...

Ha en fin januarivecka !!!
Kram Margareta

Meta sa...

Visst är det underbart när solen tittar fram och vi slipper det gråa nyanserna.Man blir glad och får lite ny energi. Så härlig bild från Torpet i solen.
Önskar dig åxå ett härligt nytt och spännande år.
Kram Meta