fredag 12 januari 2018

Mera tulpaner och skumma dagar


I veckan hade jag lunchgäster som hade med sej dessa ljuvliga tulpaner, som just nu lyser upp tillvaron. Vi har ständigt mörker här, grått, grått, grått och lite dimma! Ett jättetrist vinterväder med temperatur kring nollan.


För att förgylla Oxveckorna lite har jag idag köpt hem några Irisknoppar. Jag ser fram emot blomningen!


En vy från mitt kök och säkert sista bilden på stjärnorna för denna gång! Nu åker de ner, det är ju tjugondedag Knut imorron! 

Jag ser härligt, soliga bilder på nätet från norra delen av landet och jag längtar efter den riktigta vintern! Hela denna vecka har vi haft gråväder och inte ens dagsljus om dagarna! Hur mörkt kan det bli i januari?

Usch, så trist jag låter nu, men det är trist idag, för just idag råkade jag missa ena grindstolpen på torpet, så det blev en rejäl buckla på min bil!!! Jag som kört prickfritt i 50 år! Allt detta p.g.a. postbilen som trängde ut mej när jag skulle svänga in till torpet, så jag fick en för snäv vinkel in genom grinden! Attans också! Här ryker några tusenlappar! 

Det är fredag och inte mycket att göra åt saken just nu! 
Önskar er en fin helg!

8 kommentarer:

Monica sa...

Skumma dagar har vi verkligen här nere också! Lamporna tända från morgon till kväll.
Men jag har också en bukett vita tulpaner med blåbärsris att glädja mig åt!
Usch så tråkigt att du har råkat få en buckla på din bil. Så retfulla pengar och så får man inte något mer än man hade förut!
Här har julsakerna åkt ut för en vecka sedan, men utebelysningarna är kvar och det kan behövas i skumrasket...
Ha det gott, kram, Monica

Margareta sa...

Det är då för väl att man har lite blommor att glädja sig åt. Så fina tulpaner du fått och irisarna brukar vara riktiga färgklickar.
Mörkt är det här i Småland också. Idag blåser det också. Helst ville man dra en filt över sig och kura i soffan.Men vi har ju hund,så det har blivit en promenad.
Så tråkigt när bilen får skador.Även att det bara är materiellt.Det brukar svida hårt ändå.
Här har vi julen kvar ännu.Men det får bli nerplockning efter helgen.Idag ska vi doppa i grytan en fjärde gång. Passar ju tjugondag Knut.Sen är det slut.

Lycka till med bilen.Hoppas det inte blir så dyrt.
Önskar dig en ljusare januarivecka!
Kram Margareta

Solstrimmor sa...

Men, förbaskade postbil! Så trist för dig, men bit ihop, det kunde alltid varit värre!

Ja, nog är det tulpantider nu, härligt att få och att ge. Jag har också en fådd bukett som gläder mig. Irisknopparna ser verkligen spänstiga och vårlika ut. Januarimoodet får vi piffa upp med blomster, så gott det nu går. Här har ju varit kallt (-18) och sol under veckan, men nu är det slut med det. Skraporna kör för fullt på gatorna och försöker ta bort alla frusna spår, men fortfarande är det -2 så jag undrar hur det går?

Mina stjärnor är borta och bara en, nej två, ljusslingor är kvar. Nu siktar vi mot våren!

Ha en fin helg.
Kramar från Eva-Mari

Hajan sa...

Det var väldans tråkigt för Dig, Det var tråkigt att det skulle hända så. Det är ju inte gratis heller man råkar ut för sådant.
Men är olyckan framme så är den.
Nog är det mörkt, brukar det verkligen vara så här svart.
>Man måste ju ha lyset tänt för jämnan.
Slut npå gnället försök och ha en bra dag i alla fall.

Loppisälskare sa...

Jag tycker det är helt OK att få gnälla dessa gråa oändliga januaridagar. Hade varit bättre med lite snö som låg kvar och lyste upp lite. Här har alla stjärnor och ljusstakar gjort sitt och packats ner i sina lådor. Nu är det tulpanerna som får trösta oss och inge hopp om våren som kommer. Bara att hålla ut!
Kram RosMarie

House and Garden by Bia sa...

Vilken otur du hade !...hoppas det inte blir alltför dyrt för dig !
Men tulpaner piggar upp iaf ;)).....så fint med vita ;)
Ha en fin vecka...trots bucklan !
Kram bia

Meta sa...

Men så trist. det där med bilar blir bara så dyrt när det händer nåt. Det finns definitivt roligare saker att lägga de surt förvärvade pengarna.
En underbar bukett med tulpaner fick du att glädja dig åt i alla fall. Håller verkligen med om att det kan nog knappast bli gråare än så här. Tycker nog att januari är den jobbigaste månaden på året. Snart är den slut och då känns det nog lite bättre.Får hitta på en massa att göra. både hemma och på kolonin.Då går det fort
Ha det nu så gott
Kram Meta

Hajan sa...

Du har så mysigt så det är inte sant. Är så avundsjuk på dina fina Stjärnor, vet ingen mer än Du som har just den sorten.
Lever jag nästa Jul skall jag nogb fixa mig en sådan.
De kan ju faktiskt lysa hela året om.