tisdag 27 mars 2018

Glimtar av våren, men mest vinter!


Äntligen kunde jag plocka snödroppar på torpet i helgen! Där var fläckar där snön hade smält och där fanns de! Åh, så härligt! 
I söndags hade vi den allra första dagen som påminde om vår. Det var sol, plusgrader och såååå härligt vårlikt! Men.... ...redan på måndagen såg det ut såhär! Snön vräkte ner igen och de vårkänslorna var ett minne blott!
Ja, ja det är väl såhär det ska vara - hit och dit med vädret och våren.

 I morse var det helt sagolikt vackert, men frostigt - hela -10 grader!De nyplanterade Penséerna på balkongen borde jag nog ha tagit in, för de hänger fortfarande! Få se om de klarat sej!

Påskveckan tragglar på, eller snarare min värstingförkylning! Jag snorar och hostar precis hela tiden, och vid minsta ansträngning blir jag helt slut! Det är bara att hoppas på att den ger sej! Det är över en vecka nu! Blääää! 

Önskar er en fortsatt fin påskvecka!

4 kommentarer:

Monica sa...

Så fint med snödropparna och jag tänkte: Ja, nu har våren kommit till er också! Men oj, som det snöade på den andra bilden! Men, det är bara att bita ihop, våren kommer, men den kunde skynda sig lite, annars blir den så kort!
Och -10 grader, det är ju lite väl kallt i slutet av mars!
Här har vi haft plusgrader ett tag nu, men inga höga temperaturer.
Hoppas verkligen att din förkylning försvinner nu, man blir så trött, när den varar så länge.
Stor krya-på-dig-kram!
Monica

Erikslundsliv sa...

Vår på dagen och kallaste vintern på nätterna har vi här; -15 inatt. Mina påskliljor som skulle stå ute på trappen är inne och värmer sig än så länge. Härligt med penséer, det är den roligaste blomman att köpa för att den är först för säsongen. Men än får den vänta för mig. Hungriga rådjur på gården....
Glad Påsk!
Kram, Ann

House and Garden by Bia sa...

jaa vad ska man säga om vädret i år !!!.......hua, ingen riktig vår än. Dock har ljuset kommit tillbaka och visst tinar det ute, men hur länge kommer snön att ligga kvar ??...åtminstone hos oss !! Och vårblommor har jag inte ens tänkt på !...vet inte om jag överhuvudtaget kommer att ha några i vår...köper kanske sommarblommor på än gång, haha....
ha en fin påskhelg !
Kram

Marie i Skrifvarstugan sa...

Det gör gott i själen att få plocka lite vårblommor nu när man längtar så intensivt efter lite värme och mer vår.
GLAD PÅSK !