torsdag 15 mars 2018

Äntligen lite marssol


 Efter en evighet utan sol, fick vi äntligen en solskensdag igår, och även lite idag!  Eftersom solen inte varit framme på....jag vet inte när, så blir det nästan lite chockartat när man ser vilken kraft den har, när den väl visar sej. Den har hunnit långt in i mitt kök och lyser upp så stora ytor!Jag tog en promenad till torpet och där fick jag verkligen känna av solvärmen, trots att det var minusgrader i luften! Jag satt en stund på trappan och blev riktigt svettig! Det finns alltså HOPP! I måndags såg det ut så här, precis hela dagen, som en tunn gardin utanför fönstren. Oj, vilken dimma! Den första lilla påskpåminnelsen i ett nyköpt  trådägg från @violan9 som hade kunddagar i veckan. Den får snällt stå inomhus, minusgraderna verkar inte ge sej. 
Trots kylan och snön känns det ändå att det snart, snart är vår! 

Önskar er en fin kväll och kommande helg!

6 kommentarer:

Monica sa...

Åh, så härligt med lite sol! Känns som länge sedan vi hade det här...
Och nu ska det bli kallare igen! Men, vi fortsätter att hoppas och längta!
Vårkram till dig, Monica

pelargon sa...

Det låter så härligt med lite sol.Här lyser den med sin frånvaro.Men vi vet ju att snart så kommer våren med all sin prakt.Det är ju för väl att det finns lite vår- blommor att köpa.Kvistar och ris bär ju också bud om vår.
Hos oss är det så halt nu,så det går knappast att gå ut.Blåsten slipar till ytterligare. Det gäller att ha broddarna på.
Vi fortsätter att se framemot våren...
Snart helg igen. Önskar dig en trevlig sådan.
Kram Margareta

Solstrimmor sa...

Ja solen är så välkommet livgivande och tinar upp oss vintertrötta. Så härliga dagar vi har och jag önskar verkligen att den skiner över hela helgens Svenska skidspel som ju går här uppe på Lugnet. Det blir en sån folkfest om vädret är bra!

Vilket gulligt trådägg du köpt. Hoppas du snart kan sätta det på tänkt plats. Jodå, jag säkrade påskriset, det fanns stora högar att knipsa av efter arboristernas framfart längs promenadvägen.

Önskar dig en fin och solig helg!
Kramar från Eva-Mari

Marie i Skrifvarstugan sa...

Så glad man blir av lite sol och nu vill nog de flesta ha vår också och lite värme. Rätt trött på det gråa vädret och snön nu.
Ha en fin fredagskväll !

House and Garden by Bia sa...

Visst blir man glad av solen !....soligt hos oss idag också ;)
Men än håller vintern greppet...men ljuset har iaf kommit tillbaka ;)
Hoppas du får en härlig helg !
Vi ska snart dra iväg och se på Jill Johnson show, That´s life...ska bli roligt...
Kram bia

Erikslundsliv sa...

Sol vill vi ha nu och det är lite för lite av den vara tycker jag. Det tar tid för våren att komma i år och nu börjar vi ju längta på allvar. Hoppas på mer sol och tö så all snö försvinner fortare än fortast!
Inget påskpynt här än, kanske till helgen, men vi åker nog upp till stugan över påsk så det är knappt lönt att pynta här hemma också.
Ha det gott!
Kram, Ann