fredag 28 december 2018

Året som gick

Snart har ett år gått igen och ett nytt visar sej snart.
Jag gör en kavalkad av året som gick och påminner mej om hur det blev.
 
 
 Januari - blev ganska snörik och kall. Att det var riktig vinter var ingen tvekan om. Jag passade på att ta bilder på torpet - så vackert med både sol och snö, precis som det ska vara en riktig vinter.

 
 Februari - grannens snödroppar tittar fram och det bådar gott - våren är på väg - eller?

 
 Mars - snödropparna försvann snabbt under nästa snötäcke och kylan höll i sej. Vintern var envis denna gång och det var svårt att hitta vårlökar att sätta i krukor till påsk. Ännu känns våren långt borta. Många minusgrader och snökanonerna avlöste varandra.

 
 April - i slutet av april släpper äntligen vintern lite på kylan och snön. Jag fejar i torpet, rustar inför sommaren. Möblerna åker fram och stugan görs i ordning. Vårblommorna börjar äntligen sticka upp. Otroligt seg vår i år!


 
 Maj - Redan första maj kommer sommarvärmen och allt slår ut i rasande fart. Min kör har 20-årsjubileum som blir lyckat.  
Så kommer då dagen jag bävat lite inför - min födelsedag, jämna år i år och jag dukar upp hela gården på torpet och bjuder in nära och kära till en härlig fest och vädret - ja, det blev sooool, precis som det blev under hela maj! Blomningen var fantastisk denna majmånad. Det blev en härlig födelsedag med många roliga överraskningar och annat kul.

 
 Juni - precis så underbar som den ska vara, med både rosor, pioner och annat och massor av soool! Nej, regn får vi inte och det börjar bli lite kritiskt med vattnet. Enda regniga dagen var på själva midsommarafton, som jag firar hos kusinen i Sörmland.  Men sen....sol och värme för hela slanten.

 
 Juli - kusinträff hos kusinen vid vattnet och träffen blev oerhört lyckad med strålande sol, och vilken värme!!! Hela juli blev varm och torr och minimalt med regn även denna månad. Skogsbränder härjar och det känns verkligen inte bra. Jag flyttar hem till lägenheten och umgås med fläkten och ute är det ca +34 grader!

 
 Augusti - fortfarande torrt i trädgården, men äpplena frodas och dråsar från träden. Mycket har torkat bort i värmen och torkan. Helt fantastiskt att det ändå blir så mycket frukt!

 
 September - värmen håller i sej och vi har ljuvliga sensommardagar. Jag är mycket på torpet och bara njuter! Dock, inget svampår i år, men en och annan hittade jag ändå.

 
 Oktober - värmen håller i sej och vi får sköna brittsommardagar, och trädgården börjar hämta sej efter torkan, tack och lov. Vi får 20+ grader in i månaden! Helt otroligt!

 
 November - Lite sol även denna månad och den tittar in en sista gång för att helt försvinna från min lägenhet. Jag njuter av de låga strålarna i mitt kök.

 
December - vi fick en vit jul. Jag tillbringade julafton hos kusinen A i grannstaden. Samtidigt bryter min elaka förkylning ut och jag ligger däckad resten av julen och mellandagarna. På julafton kommer kusinens första barnbarn till världen - lycka!

Ja, där är vi nu och jag försöker återhämta mej från den trista förkylningen med halsont, som blir lite bättre för varje dag. Ganska kravlöst och skönt ändå, när vädret ändå är riktigt dåligt med dimma och småregn varje dag, medan snön smälter.

GOTT NYTT ÅR 2019!

8 kommentarer:

Monica sa...

Åh, så roligt att se och läsa din årskrönika! Man minns själv när man läser - "ja, visst ja, det regnade på midsommarafton", och sådana saker!
Jag har suttit och gått igenom bilder då och då den senaste tiden och satt ihop årsbildkollage - det blir MÅNGA bilder! Men det är istället för att klistra i fotoalbum, som jag gjorde tills 2014 på hösten!
Kära du, tack för ännu ett trevligt bloggår med dig!
Om vi inte hörs innan, så Ett riktigt Gott Nytt År!
Stora kramen, Monica

Solstrimmor sa...

Du har haft ett fint 2018, bortsett från förkylningen som gjorde en plump i protokollet! Men den hoppas jag är på återgång och borta när nya året börjar.

Ett lika fint nytt år önskar jag dig min vän!
Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Vilken HÄRLIG kavalkad och jag önskar dig ett GOTT nytt år :)
Kram från Titti

Christina Mari sa...

God kveld.
Ser ut som 2018 har vært fin hos deg.
Koselig bilder å titte på.
Satser på at 2019 blir like fin.
Ha en nydelig kveld.
Klem Christina

Margareta sa...

Så fina bilder på året som gått. Du har fått med allt. Jag minns mest den alltför varma och torra sommaren. Men det är ju så mycke annat på ett år också.
Hoppas verkligen att du får känna dig pigg från förkylningen när detta året slutar och ett nytt träder in.
Här skiner solen nu och det ser ut som vår. Lite sol är uppiggande.

Jag önskar dig allt gott inför det nya året!
Kram Margareta

MårsArt sa...

Detta året minns åtminstone jag, mycket p. g av den långa kalla vintern och den torra, varma, dramatiska sommaren. Läser man din årskavalkad, och tänker efter, så hände det ju en massa annat också, förstås. Jag fick mitt sjunde barnbarn och blev farmor för första gången. Det var för mig, det bästa med 2018!
Önskar Dig ett riktigt bra år, 2019!
Kram
Agneta

HWIT BLOGG sa...

Härlig krönika med många fina minnen och bilder...
GOD FORTSÄTTNING nu och ett roligt 2019!
Kram från Titti

Hemma hos Märtha sa...

Hej! Har precis hittat tilldin blogg och vilket fantastiskt fint torp du har!! Förstår att du vill vara där så mycket som det går!
Kram
Anne-Lie