torsdag 11 juni 2020

Dagar i juni


I dagarna har Schersminen slagit ut och en ljuvlig doft har spritt sej i min trädgård. Dessa två buskar fanns redan när jag köpte torpet för drygt 20 år sedan, och de kräver en hel del klippning då och då, om de inte ska ta över helt. I år är de ganska normala och blommar vackert. 
Det går så snabbt nu att man knappt hinner med. Jag upptäcker plötsligt …..oj, där har det slagit ut!  Först känner man ju doften - helt ljuvlig är den! 


Just idag slog den ryska stora Vallmon ut! Den har flera knoppar och här är den som är först! En helt ljuvlig blomma som jag gärna visar upp. 


Midsommarnävan, som jag kallar den, blommar också nu, så lämpligt och den påminner ju om den vilda släktingen vid vägkanten.  Veckan har bestått av idel arbete i trädgården. I går klippte jag gräset och detta tog flera timmar. 
Efter det pyttiga regnet på 7mm hade trädgården förvandlats till en "ödeträdgård"! Totalt övervuxen överallt! Chockartat!  Potatisen har snart vuxit ur lådan och jag vattnar och vattnar, med regnvattnet som snart är slut igen. Nu ser trädgården ganska presentabel ut, och imorgon ska jag sitta här under päronträdet och bara njuta. Nåja, jag kan nog inte låta bli att rensa lite här och där, men lugnt ska jag ta dagen ändå....Slutligen en bild från i måndags, när jag besökte min ungdomsväninna söderöver. Hon bor i en gammal bruksbygd, där hennes döttrar tagit över en jättehus där de bedriver både B&B och servering och underhållning! Vi var där på dagtid och fick en härlig lunch och fina samtal! Här kan ni läsa mera om detta härliga ställe!

Nu ska jag vila ryggen och ta en dusch efter dagens trädgårdsarbete!
Njut av de sköna dagarna, för det är helt otroligt vackert och ljuvligt just nu!
Sköt om er! 

4 kommentarer:

Monica sa...

Men åh, vilka vackra vallmo du har! Helt ljuvliga! Vilken fin färg!
Och schersminen har börjat blomma, det har inte min än, men det kommer nog i dagarna.
Ja, man har alltid något att göra i trädgården, jag har svårt att sitta stilla. Rätt som det är, så ser jag något, som "måste" göras och då far jag upp och sätter igång...
Vilket mysigt ställe den väninnas döttrar har! Det skulle man gärna besöka! Förstår att du hade en trevlig stund där.
Hoppas att du tar dig tid att sitta och njuta under päronträdet imorgon!
Allt gott, kram, Monica

Solstrimmor sa...

Snett nedanför min balkong finns ett stort bestånd men smultronshersmin. När de blommar sveps hela kvarteret in i väldoft. Längtar! Du har det så himla härligt i din torpträdgård så jag dånar av avundsjuka, inte missunnsamhet! Och potatis... du kan säkert skörda till midsommar? Angående gräsmattan... kan du inte anlägga en del av den till äng? Så du slipper klippa en hel timme? Till gagn för både dig och insekterna? Fast du kanske har klippningen som ett motionspass?

Önskar dig en fortsatt ljuvlig helg!
Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Ja vad hände efter regnet?! Min trädgård och gräs exploderade och jag slet med gräset i över 5 timmar igår! Puh! Vilken vacker vallmo och doften av schersmin, ja den slår allt :)
KRAM till dig från mig!
Titti

Bettys beundran sa...

Man lär något nytt varje dag nu vet jag att den stora vackra vallmon som jag har och som är så vacker heter rysk vallmo. Tack för det. Den färgen är så fin jag har också den oranga men den står på ett mer undanskymt ställe, ja så är det i min lilla trädgård - passar inte färgen så …… Vilket härligt ställe du och väninnan besökte i dessa tider är det värt mycket att hitta dessa guldkorn.