fredag 19 juni 2020

MIDSOMMAR

Mina doftpioner har börjat slå ut och jag tar hem den ena efter den andra. Denna blev först och slog ut direkt!Igår tog jag hem tre knoppiga av dessa och de slog ut bara efter några timmar. Vilka fantastiska blommor, som bara växer och blommar utan vatten, för det är fortfarande snustorrt i trädgården.
Underbara blommor och alltid pålitliga! På torpet gassar solen på hela dagen och prästkragar och digitalis vill gärna växa i gruset. Jag håller mej ifrån torpet idag och är hemma i lägenheten. Tänk, vilket midsommarväder vi fick. Riktigt varmt och soligt! 
Jag har tackat nej till kusinen i Sörmland i år och håller mej hemma. Det får helt enkelt bli som det blir. Nedanför min balkong ståtar denna lilla midsommarstång, som grannarna har gjort, så det är riktig midsommarstämning här i området. Kanske blir det gemensam grillning lite senare och dragspelet är laddat, så jag får se hur det blir. Jag är öppen för allt!

Önskar er alla en SKÖN OCH HÄRLIG MIDSOMMAR! 

6 kommentarer:

Monica sa...

Visst är det fantastiskt med allt som blommar trots torkan! Så mysigt det verkar med den fina grannsämjan där du bor! Hoppas att du får en trevlig kväll!
Kram, Monica

Solstrimmor sa...

Hoppas det blev en trevlig kväll hos dig och att du fick göra bruk av dragspelet! Säkert blev det allsång också? Jag hade en fin eftermiddag hos dotter Åsa och alla de mina och blev hemskjutsad fram mot kvällningen när jag tyckte det räckte och de fortsatte festen. Vilken dag vi fick! Och vädret håller i sig idag också. Så nu njuter vi och lagrar det vackra och sköna vädret inom oss!
Vilka fantastiska pioner du bjuder på. Känner doften om jag blundar. Nu önskar jag dig en fin fortsättning på helgen.

Kramar från Eva-Mari

pelargon sa...

Så fina pioner!De är ju något av sommarens höjdpunkt vad gäller blommor.Det skulle dock behöva regna varje natt och någon dag också.
Du har det så fint på dina olika ställen.Jag förstår att det är mycke arbete bakom.Om man så håller på jämt,så växer det en över huvudet .
Det är så trevligt att följa din blogg.Jag läser och tittar ALLTID.Jag är dock dålig på att kommentera.
Tack för alla snälla trevliga kommentarer hos mig!!!!!
Önskar Dig en fortsatt fin helg och sommar!
Kram Margareta

HWIT BLOGG sa...

Ja det blommar nu! Allt på en och samma gång! Vilken härlig midsommar vi fick...sol och värme. Nu kan man ta nya tag inför juli :)
Ha en fortsatt skön helg!
Kram Titti

Hos Villa Fryd/ Charlotte Neve Grün sa...

Jeg er så imponeret. Så smukke billeder du viser os.
Jeg sagde til min mand i går.
Sverige har så smukke traditioner. Det har vi slet ikke i Danmark på
samme måde.
Elsker jeres midsommerstang.

Gode midsommerdage
Klem

Charlotte

Bettys beundran sa...

Ja det är något särskilt med pioner. Har tagit in några men de står så kort tid - högen som blir efter dem är nästan lika vacker. Undrar hur många kronblad en pion har?