torsdag 4 juni 2020

Bondpioner och utekrukor


Jag har bott på torpet några dagar och nästan storknat av alla ljuvliga dofter just nu. Syréndoften har nästan varit bedövande!
Bondpionerna har haft knoppar så länge, men nu har de börjat slå ut, äntligen! De doftar ju inte men är så slösande vackra och vidlyftiga!

Torpgrannen och jag åkte till trädgårdsbutiken och handlade lite till våra utekrukor. Åh, så mycket det finns som man vill ha!


Det gäller ju att fylla sina krukor nu för man vill ju ha fint överallt, inte bara på torpet. Här (ovan) hänger en dubbel minipetunia och den fick bli rosa i år. 


Utanför ytterdörren fick det bli en dubbel snöflinga. Så fin och tacksam, som jag hade även förra året och som aldrig ville sluta växa och blomma. Hoppas att den blir lika ymnig i år.


Utanför ytterdörren står också dessa krukor. Pensépelargonen och en dubbel marguerit, som jag också haft tidigare. Det gäller ju att välja de rätta sorterna som blommar hela sommaren. 

Så härligt med all blomsterprakt just nu både i trädgårdar och i krukor. 
Just nu hoppas jag innerligt på att det kommer REGN. Det är verkligen jättetorrt och mina regntunnor är tömda. 

Annars lunkar livet på och inför sommaren känns det lite märkligt, men har lite planer på utflykter och kompisträffar på avstånd. Små praktiska projekt som jag hoppas blir av, men jag måste erkänna att jag har svårt att ta mej för saker när jag inte har någon press - det är så typiskt mej. Skåpet är t.ex. fortfarande omålat! Det säjer väl en del! 
Hoppas att ni har det gott och njuter av junifägringen!

5 kommentarer:

Monica sa...

Åh, så mycket fina blommor du har både hemma och på torpet! Du hittar alltid så vackra blommor, som ofta är helt nya för mig! Jag kan inte sommarblommor alls, men perenner är jag rätt bra på...🙄
Ja, livet lunkar på och det är svårt att inte kunna planera någonting - bara vänta och se hur det blir.
Men man får planera utomhusmöten; tur att det är sommar!
Må så gott, kramar, Monica

Solstrimmor sa...

Så härligt att kunna bo över i stugan och få både somna och vakna upp mitt i allt det vackra. Fint i alla amplar och krukor har du också... pensépelargonen kommer att bli stor och räcka länge. I år blev det ingen sån för mig. Jag tvingas begränsa mig, måste få plats på balkongen själv också! Nationaldagen ska bjuda på regn hos oss, kanske hos dig också? Behövs verkligen även om man vill att solen ska lysa på alla vajande flaggor just den dagen.

Önskar dig en fröjdefull helg.
Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Ja krukor och amplar kan man inte ha för många av :)
HÄRLIGA bilder du bjuder på...man blir glad i hela hjärtat!
Kram från Titti

Annica sa...

Så underbart med sommarblommor, och jag beundrar dina kloka och noggrant utvalda sorter som blommar fint hela sommaren. Grusnejlikan är en favorit hos mej som måste inhandlas varje år, annars blir det nog lite hipp som happ...

Ha en fortsatt fin helg!
Annica

Bettys beundran sa...

Så fint med pionerna, jag är för snål med de pionerna jag får de får avnjutas i landet. Det är härligt att komma till fina handelsträdgårdar men så svårt att välja. Ser att du valde en hel del. Det är bara att njuta i dessa tider.