torsdag 29 april 2021

En väntan....


En enda lång väntan är det nu på lite vårvärme! Trädens knoppar är sprickfärdiga och slår ut så snart man tar in dem. Här är några päronkvistar som slog ut nästan direkt inomhus. 


I köket på torpet är det fullt av växter som trängs och vill ut...

Förodlingar finns även hemma i lägenheten. Här (ovan) blomstermoroten som verkar trivas, men som snart vill ut!Den rara "jungfrun i det gröna" är små men har redan fått små knoppar och vill redan börja blomma i sin litenhet! Det är ju detta (ovan) jag har som målbild! Här har de frösått sej för flera år sedan. 

Ja, det är en mycket kall vår och kylan verkar inte vilja ge sej. Snart är det maj och då hoppas vi väl ändå på lite värme. De där ljumma vårdagarna blev man liksom snuvad på hittills!

Imorgon är det valborgsmässoafton utan varken eldar eller vårsånger - igen! Ja, vi fortsätter leva på hoppet om både nya tider och vårvärme!

Ha en fin valborgsmässohelg!

4 kommentarer:

Monica sa...

Som det växer i alla dina krukor och sådder! Själv har jag bara tomater och de står i sina mjölkpaket på en bricka vid altandörrarna. Nu får vi hoppas på maj-värme, så att vi kan få ut våra växter. Men vi har nyligen haft nätter med några minusgrader, så än får de stanna inne.
Och Valborg firar vi inte i år heller, men snart ska vi få vår andra spruta och ett par veckor efter det kan man ju börja träffa folk igen!
Vi har 4 födelsedagar i familjen i maj, men vi får slå ihop dem och fira alla i slutet av månaden.
Ha en riktigt skön helg, Lisa!
Kramar, Monica

Solstrimmor sa...

Här väntas också på vårvärmen minsann! Sol har vi haft gott om senaste tiden men de gräsliga vindarna tar udden av den glädjen. Det ser så lockande ut inifrån! Det blir mössa, halsduk och vantar på promenaden idag också. Men nu nalkas sköna maj och då måste det väl bli bättre?

Önskar dig en fin Valborg, trots utebliven körsång. Vi får sjunga med på valborgskonserten från Älvsborgs fästning på tv!
Kramar från Eva-Mari

Himawan Sant sa...

Ser ut som att dina frön av dina växter kommer att blomstra när våren kommer i maj ... Jag minns mina barndomsminnen när jag ofta skördade morötter i min farmors trädgård i byn.

Hälsningar från Indonesien.

HWIT BLOGG sa...

Ja fy vilken kylig och blåsig vår. Nu får den snabba på lite tycker jag! Just nu regnar det och det behövs ju det också...kanske lite pollen försvinner också!
Ett hav av "jungfrun i det gröna" skulle jag också vilja ha...så söt :)
Ha en fin vecka och ta hand om dig!
Kram Titti