lördag 17 april 2021

Våren forsar fram...


Trots väldigt kalla nätter verkar våren ändå avancera med en väldig fart. Dagarna är ju soliga och ingen blåst, tack och lov. 

Just hemkommen från torpet igen och plockade en bukett av vad som finns nu. Det är både scilla, porslinshyacint, vitsippa och gullviva. Så härligt när man kan plocka blommor igen och de blir fler och fler! Ljuvligt!  I min trädgård doftar det av violer som lyser som blåa mattor överallt.


Vitsipporna igen, kan inte se mej mätt....


de första tulpanerna...Bakom vindflöjeln syns mitt nya staket! Såååå fint som min granne har fixat. Han fick ta över efter sin son, så jag har fått det gratis med plintar och allt. Det skulle annars slängas!!! Vilken skillnad från det trista gunnebostängslet med lutande plintar lite här och där. Nu har han målat det också, med Falu rödfärg! Min granne är verkligen en toppengranne! 

Annars njuter jag av våren, men är fortfarande väldigt, väldigt trött. Febern gav med sej redan dagen efter, men tröttheten verkar sitta i.

Självklart är jag ändå glad att jag är vaccinerad, men hoppas att jag piggar på mej snart så jag orkar fixa med allt som behövs borta på torpet.

Ha en fortsatt fin helg!

3 kommentarer:

Monica sa...

Så härligt med alla vårblommor i din torpträdgård!
Och vilket fint nytt staket - verkar vara en riktigt bra, ny granne du fått!
Tråkigt att du känner dig trött efter sprutan; det verkar nästan, som om du fått en släng av covid? Det kan kanske kännas så, vad vet jag? Men då blir du ju immun och det är ju det som är meningen!
Hoppas att du snart känner dig piggare!
Stor kram, Monica

Solstrimmor sa...

Ja, sannerligen, nu känner vi livet i oss! Vilket väder vi fått... nu gäller det att njuta av vare sekund. Balkonghäng och premiär med att kunna ha dörren öppen, hurra, idag ska jag hämta ner dynor och annat från vinden. Och fortsätta njuta!

Någon penséepelargon fick jag inte tag på igår, ingen årets Astrid heller, slut i hela landet tydligen. Men två vita Gyllenlack fick följa med hem, nya bekantskaper för mig, de ska tydligen vara trevliga och långlivade.

Goda grannar är bra att ha men din granne är nog någon utöver det vanliga. Så snällt. Och snyggt och prydligt blev det!

Hoppas du repar dig från sprutans baksida och får må helt bra igen.

Sköna söndag önskar jag!
Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Härliga vårbilder Lisa! Vilken fin granne du har och staketet är jättefint!
Vila och ta det lugnt nu och hoppas din vecka blir kalas :)
Kram Titti