söndag 10 oktober 2021

Oktober och 10 år som lantis


Efter en härlig sommar som permanentboende på torpet 2011 efter många år i Stockholm.I lilla torpet står saker nästan på varandra. Jag letade hus eller annat boende inför kommande höst och vinter. Jag har ju endast sommarvatten på torpet och ingen tvättmaskin etc. Läget började bli lite ohållbart, även om jag ändå kände mej ganska lugn.


I slutet av september kontaktade en väninna mej, som jag kände lite ytligt sedan tidigare. Hennes lilla hus på gården där hon bodde var ledigt för uthyrning.

Huset var perfekt för mej och i oktober började jag renovering - dvs. målning av alla väggar och......de bruna köksluckorna blev vita. Jag slet med detta hela oktober och kunde äntligen flytta in första november, då flyttbilen kom med alla mina magasinerade prylar. Samtidigt var det premiär på revyn där jag var ny kapellmästare. Oj, vilken stressig höst detta var! 

Två år fick jag i detta rara lilla hus. 2013 var det dags igen för flytt. En bostadsrätt inne i samhället blev min. Bekvämligheten hägrar.Tillträde första oktober och renoveringen började. Väggar skulle målas, nya väggar byggas. Panel i köket och mycket, mycket annat. Jag hade snickare till hjälp, men alla väggar målade jag själv. Here we go again! 

Första november kunde jag äntligen flytta in, men renoveringen pågick ända in i december med allt som skulle fixas.

 Första morgonen vaknade jag i min nya lägenhet. En härlig känsla och en obeskrivbar trötthet, men ett driv ändå.

Jag tänker på denna månad oktober, som dessa år bestod av så mycket arbete och slit för min del. Jag flyttade alltså hela tre gånger på två år, inget man önskar någon, men så spännande det var att se vart tillvaron ledde mej. 

Nu njuter jag mest av att bara ha min torpträdgård att årstidsfixa med. 

4 kommentarer:

Monica sa...

Grattis på 10-års-dagen! Jag har ju följt dig hela denna tid och förstått vilket jobb du har lagt ner! Och mycket oro har såklart varit med i det hela. Men nu har du en härlig lägenhet/bostadsrätt, som ligger när ditt fina torp och som verkar mycket trivsam! Du har ju verkligen lagt ner mycket jobb på dina boenden, nu kan du slappna av och bara njuta!
Tack för resumén över dina senaste 10 år, det var roligt att se och läsa om!
Stor kram, Monica

HWIT BLOGG sa...

Oj! Många flyttar blev det! Inte roligt men ibland nödvändigt. Skönt att du har din lilla torparträdgård kvar...
Kram från Titti

Solstrimmor sa...

Minns det lilla huset som du fixade till, glömmer aldrig att du vände skåpdörrarna eftersom insidan var så mycket finare!
Ja, du har flyttat några gånger och har väl nu det ultimata boendet med lägenhet och torp? Nu går du in i din vintertid snart. Och att få längta efter torptillvaron måste vara härligt!

Ha det så gott, lilla lantisen!
Kramar från Eva-Mari

Bettys beundran sa...

Oj, en flytt om året tycker jag räcker, har själv bott på samma ställe i trettio år. Då helrenoverade du också dina bostäder - fantastiskt.