måndag 4 oktober 2021

Kaktusar, té och liten höstmarknad

Det är bara oktober, men mina novemberkaktusar tokblommar redan. Den rosa......och den vita. Så snart de fick komma in från balkongen satte de knoppar och de är verkligen prunkande och generösa.


I helgen som gick var det verkligen riktigt ruggigt väder - mörkt, blåsigt och regnigt. Typiska tédrickartider. Jag dricker ur min favoritkopp och mitt favoritté är Lapsang, det rökta. Annars blir det oftast örttéer. 


 Idag blev det en helt ljuvlig dag med både sol och värme. Väninnan och jag åkte in till butiken "Romantiska ting", som ju tidigare låg här i byn, men som nu flyttat till stan och mest har nätförsäljning. Lite höstmarknad i nya trädgården blev det.

Sedan blev det utefika inne i stan i gamla kulturkvarter. En härlig eftermiddag med sommarkänsla. 

Idag var oktober riktigt angenäm. 

2 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Men jösses! Och bada två. Ja, det är bara att inse att kaktusar ska ut på balkongen! Min som varit inne har inte tillstymmelse till knoppar.
Kul att vi nu kan träffa väninnor igen, fast med fortsatt försiktighet förstås... i morgon kommer ett gäng till mig på sopplunch, hurra!

Ha en fin dag.
Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Vilka härliga novemberkaktusar! Så fina, båda två; det har tydligen varit bra för dem, att vara ute på balkongen i sommar! Vi har en som har knoppar, och en, som inte har knoppar! Och dom står i samma fönster!?
Så trevligt med en liten utflykt med väninnan och mycket fint fick ni se! Jag skulle nog inte kunnat låta bli att köpa ett Stig Lindbergs berså-förkläde...
Och utefika känns ju extra roligt nu efter corona-isoleringen!
Ha en fortsatt bra dag, här är det grått och mulet idag.
Kramar, Monica