måndag 18 oktober 2021

Hemma i oktober


Jag har växlat mellan torpet och lägenheten hitills, men nu börjar jag bli klar med höststädningen och vattnet är avstängt där. Nu blir det mera tid här hemma istället.  Jag plockar hem av de få blommor som finns och snart är höstastrarna överblommade.

Eftermiddagssol i köket och Kärleksörten har börjat rodna.

Jag njuter av morgonljuset när det är sol. Här i mitt vardagsrum.


På eftermiddagen når den in från andra hållet.

Sovrummet i morgonsol...


...och arbetsrummet.

Jag kommer på mej själv allt som oftast att jag bara kan gå omkring och njuta här hemma. Jag trivs så otroligt bra i min fina lägenhet. Utanför glöder träden allt mera och snart är löven borta och solen står allt lägre och till slut försvinner den från mina fönster. 

Dagarna lunkar på och inte något särskilt händer här. I veckan på vårdcentralen för provtagning, efter proppen i lungan jag haft.   

Små utflykter ibland. I helgen var jag hos min farbror i nya lägenheten i stan och hjälpte till att hänga tavlor. Nu bor han ju lite närmre och vi kan säkert ses lite oftare. 

Frost i natt och det är väldigt kallt med sol. Kanske snart dags att byta däck. 

Önskar alla en fin start på veckan!

2 kommentarer:

Monica sa...

Så otroligt skönt, att du trivs så bra i din lägenhet! Jag har sagt det förut, men jag måste säga det igen: Så skulle jag också vilja bo, när vi inte orkar med huset och trädgården längre. Du ser ut att bo med samhället på ena sidan huset och skogen på andra - bättre kan det knappast bli! Och så balkongen! Ute men ändå inne hos dig själv!
Skönt att dom kollar upp dig efter blodproppen i lungan!
Här är mycket kvar att göra i trädgården innan vi är färdiga, men här har löven knappt börjat falla och perennerna är gröna än.
Fortsätt att gå runt och njut av din fina lägenhet!
Kramar, Monica

Solstrimmor sa...

Nu är det dags att boa in sig inför den kalla årstiden. Här ska det ju snöa idag! Men det är bara att bita ihop och njuta av dagen.
Så skönt att du trivs i din lägenhet! Jag önskar att min låg som din så jag slapp solen som gör den outhärdlig att vistas i, även nu i oktober har jag sol heeela dagarna. Och att leva bakom nerdragna persienner alla soliga dar är inte kul. Nåja. Hoppas på att det snart löser sig...

Ha det riktigt gott!
Kramar från Eva-Mari