lördag 30 oktober 2021

Oktoberspurt, TV-dilemma och normaltid


Här sitter jag och väntar på att dimman ska lätta, men den verkar inte ge sej. Jag får väl beundra glaskonsten i mitt fönster. En pjäs jag bytte till mej en gång i Nora där jag hade utställning hos en glasbutik. 


Igår lättade dimman däremot och jag stack iväg till torpet. Har inte varit där på en hel vecka eftersom det har regnat nästan hela tiden och varit grått. Det blev en underbar eftermiddag med både värme och sol. Höstanemonerna har nu över gått till sina luddiga frön.Ett par blomlådor finns kvar och blommorna verkar ju må bra. De får vara kvar tills frosten tar dem. Tror de heter Nemesia.

Nävornas blad är otroligt färgglada......och Vitlysingen har övergått till höstdräkt.Inne i sovkammaren provade jag min TV och mycket riktigt - den fungerar inte längre, för de har släckt ner den gamla tekniken, så nu måste man ha en TV från senast 2008. Denna tjocktv ärvde jag efter min far och den har fungerat utmärkt tills nu. Ja, ja - detta ständiga teknikfixande. Tycker att man som pensionär borde få bidrag för alla extra  kostnader som man har hela tiden för att kunna delta i samhället. I lägenheten har jag ju fiber, men på torpet är allt så analogt det kan bli. Nåja, det är ju ingen större katastrof, men när jag bor på torpet om sommaren vill jag ju kunna se på TV ändå.

Sista helgen i oktober och vi ställer om till normaltid. (hoppas att det är sista gången) 

Önskar er en fin oktoberhelg med lättad dimma!

3 kommentarer:

Monica sa...

Det var ju en jättefin glaskonst du bytt till dig! Så härligt ljus genom det blå glaset!
Men så är dina bilder också alldeles underbara!
Precis som du, så älskar jag ju de varma höstfärgerna, som du har i din torpträdgård! Dom liksom glöder i höstsolen ett kort tag - och så är dom borta. Det gäller att vara uppmärksam och se dem.
Retfullt med TV:n! Visst blir man trött på att allting ska göras om hela tiden! Så tråkigt när ens gamla trotjänare plötsligt inte fungerar längre! Vad blir bättre av alla dess förändringar hela tiden?
För min del skulle jag önska att vi fick behålla sommartiden året runt! Jag är ju kvällsmänniska och tycker inte om att det blir mörkare en timme tidigare med "normaltid"!
Ha det så gott, kramar, Monica

HWIT BLOGG sa...

Underbar blå glaskonst! Fint att vila ögonen på...
Ja denna teknik! Morr! Det man köpte dyrt igår är redan gammalt och inget förstår man!!!
Ja nu blir det mörkare tidigare, till vilken nytta?
Det finns mycket att sura på just nu ha ha...
Kram Titti

Solstrimmor sa...

Din glaspjäs är fantastisk! Kan det vara en Bertil Vallien? Jag är väldigt svag för konstglas och samlar på glas av Åsa Brandt. Nu har jag köpstopp, har så många så jag har faktiskt sålt några. Man måste begränsa sig fast jag är sugen när jag ser vissa sällsynta på Tradera.
Ja, vad tog tråkiga oktober vägen? Skönt att november anlänt och nu är det bara tre veckor kvar till advent. Hej och hå vad tiden går...

Stackars du som måste köpa nytt när din tjockis fortfarande är vid liv! Förändringar i all ära men det där med tv-tekniken vill jag inte ens tala om. Så krångligt och jag överlåter allt med både varm hand och tacksamhet åt svärsönerna. Hoppas du får hjälp!

Glad första november önskar jag dig.
Kramar från Eva-Mari