lördag 19 februari 2022

Snökanon, nackspärr och hyllningar


När jag vaknade i morse hade jag nackspärr och när jag tittade ut var det vitt av snö och det snöade!


Sen kom solen och jag glömde nästan nackspärren och njöt av ljuset som blir av både snö och sol. Lite tråkigt att det är milt och blaskigt. Man vill ju att snön ligger kvar. 


I veckan har jag blivit rejält hyllad av min kära Damkör. De hade ordnat med fest enbart för mej! Jag blev bjuden både på mat, dricka och vacker sång med texter de själva hade gjort! Jag blev både hämtad och lämnad och slapp köra i mörkret. Åh, vilken kväll det blev och jag fick den vackraste blombukett jag nånsin sett!
Dessutom en fång av rosor! Så styva och så vackra och doftande.


 Dessutom ett otroligt vackert halsband av Ametister, samt flera andra stenar med olika personliga betydelser. En silverbricka längst fram med en g-klav på ena sidan och en rar hälsning på den andra. Vilken otrolig gåva och fint minne! En av damerna arbetar i guldsmedsbutik och har själv trätt halsbandet efter konstens alla regler. Så obeskrivligt glad jag blev.

Det blev ett avsked till kören på dagen 10 år efter att jag träffade dem i februari 2012 efter att deras manlige körledare hastigt gått bort. Vi har haft fantastiska år tillsammans. Efter denna eländiga pandemi känner jag att jag har svårt att få fatt i den rätta energin att dra igång igen, samt den jobbiga resan som består av mörkerkörning 5 mil i veckan. Jag kommer absolut att sakna dem, men allt har sin tid.( Här kan ni läsa om när jag just hade träffat kören 2012).

Nu går solen snart ner, men den lyser fortfarande över hustaken här och visst märks det att dagarna blivit betydligt längre!

Ha en fortsatt fin helg!

4 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Oj vilket hjärtligt och fint avsked...ja allt har sin tid, så är det bara. Dagar och veckor rullar på, vi går mot ljusare tider Lisa!
Kram från Titti

Monica sa...

VILKET avsked!!! Att bli bjuden på mat och bli både hämtad och lämnad, det är toppen, tycker jag! Nu förstår du väl hur uppskattad du var som körledare! Buketterna är underbara och halsbandet - så vackert och personligt! Förstår om du kommer att sakna kören, men som du säger - allt har sin tid. Och att köra i mörker är inte roligt numera.
Du får väl åka och lyssna på kören när det blir ljusare!
Ingen snö här och inte så blåsigt som de varnade för!
Ha det gott, kram, Monica

Solstrimmor sa...

Så de kommer att sakna dig! Men allt har sin tid och när lusten inte infinner sig är det rätta att sluta i tid. Hoppas de får tag på någon ny... Firad blev du minsann, vilka blommor och vilket halsband! Vad ska du nu hitta på istället? Jag hoppas att du tar tag i dina akvarellpenslar som legat obrukade alltför länge. Så har du ju ditt älskade torp som snart såklart kommer bli medelpunkten i din tillvaro. Snart går vi in i mars!

Hoppas nacken är bra igen.
Kramar från Eva-Mari

Hélène sa...

Bonjour Lisa

What wonderful gifts you received from the members of the chorale. It gives strenght and happiness to know that you are appeciated and help you to endure the sad moments of life.

A snowy landscape is always magical and makes us dream. You have snow and we have here (in the region of Paris) the storm, the second one in a few days.

Have a nice week and stay safe.

Hélène

PS : I wonder what is exactly the "crop" (translated by google) you and your followers are refering. Is it a place where you garden and have a little cottage ? are you living there ?