lördag 26 februari 2022

Tung vecka och glädjens blomster


Det har varit en tung vecka, men jag omger mej med blommor som lite tröst. Här är en bukett söta rosor, mest för att jag skulle ha en liten handbukett till de två begravningar jag varit på i veckan. Både onsdag och torsdag var det. Mycket känslosamt förstås och vackert också. Tröttheten kommer efteråt och jag somnar som en stock om kvällarna. Orkade inte ens se "På spåret" igår kväll.

Dessutom har vi ju ett krig att förhålla oss till!!!


Idag plockade jag de allra första snödropparna på torpet. Plötsligt fanns de bara där! Vilken härlig känsla ändå. (sorry för oskarp bild)


Ranunkler som blev kvar av den fådda, fina buketten från förra inlägget. 

Solen lyser in hos mej idag och det har varit en helt underbar dag och jag har varit ute i flera timmar och klippt ner den ena Schersminbusken på torpet. Så härligt efter alla dagar med växelväder. Att få en vacker vårvinterdag, utan vind, men med sol hela dagen. 

En riktig sportlovskänsla fick jag, för sportlovet börjar nästa vecka i Stockholm och den veckan är jag inkörd på efter alla år.

Ha en fin och vilsam helg!
 

3 kommentarer:

Monica sa...

Så bra att du fick en fin dag på torpet för återhämtning efter din tunga vecka! Ibland kör det ihop sig. Skönt att du kunde sova efter allt det jobbiga.
Blommor är alltid en tröst att ha i sin närhet, både fådda och egenplockade!
Önskar dig en fin fortsatt helg, kram, Monica

Margareta sa...

Hej!Jag har tänkt på dig med varma tankar.Så mycke sorgligt du drabbats av de senaste veckorna.Det är tungt när vänner lämnar denna jord.Så många minnen som kommer upp....och saknaden sen.
Det är ett drygt år sedan vår syster somnade in.Man påminns varje dag.Igår var det hennes födelsedag.Jag var på kyrkogården och tände ljus och lade en tulpanbukett på graven.
Ändå härligt att man i denna f.ö mörka tid kan glädjas åt blommor.Vilken underbar bukett du fått av damkören!!och rosor både gula och rosa!!!
Det finaste av allt är kanske de egenplockade snödropparna.
Igår hade vi också en solig och ganska vindstilla dag.Ljuset är ändå tillbaka.

Ha en fin vecka!
Kram Margareta

Solstrimmor sa...

Mycket att bearbeta för dig min vän! Ibland får livet sorgkant. Men vi får glädjas åt det naturen ger oss av sol och vårkänslor. Se bara på dina underbara snödroppar!

Önskar dig en skön och fridfull helg.
Kramar från Eva-Mari