söndag 10 april 2022

Blommiga planer


Trots sniglarnas framfart förra sommaren lyckades jag ändå rädda några Rosenskäror till järngrytan. Tala om växtkraft!Det var ju ändå en rabatt jag hade tänkt mej, och min farbrors alltid så vackra rabatt strävade jag efter.


Jungfrun i det gröna i en låda för flera år sedan. Den ska ju vara blå men frösådde sej hela tiden och var vit. Detta var min målbild efter att ogräset tagit över helt.


En början ändå och nu är den blå! Jag har sått frön från kapslarna och hoppas på lådan full i år. (Nätet är till för att hindra grannkatterna)


Idag har jag skolat om de frösådda plantorna i torpköket. Det är mest Rosenskära och några Ringblommor. De ser ganska ynkliga ut nu, men jag hoppas att de växer till sej. Här finns gott som sol.

April är fortfarande april med ständiga bakslag och snöbyar. Kyla och blåst gör att allt är väldigt sent i år. Just nu känns det som om våren börjar om. 
Hoppas att den skärper sej!

5 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Har man bara ett gäng rosenskäror så klarar man sommaren :) Så vacker och lättodlad!
Ja nu får april sätta fart och leverera lite värme snart, burr!
Kram från Titti

Solstrimmor sa...

Den roligaste tiden är när man planerar och drömmer. Hoppas dina drömmar slår in. Rosenskäran är så skir och vacker! Javisst hoppas vi på en påsk med sol och hygglig värme. Är som du trött på vintern nu.

Ha det gott i stilla veckan.
Kramar från Eva-Mari

http://hannaskrypin.se sa...

Fantastiskt vackra blommor de där vita, även om de egentligen skulle vara blå. Smart med gallret för att hålla katterna borta.

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

I see that you also like pink Cosmos and Love-in-a-Mist (nigella damascena) These annuals reseed themselves from one year to another and sometimes we are surprised to see a slightly different color, due to the foraging of the bees which transport the pollen from flower to flower and thus sometimes modify their color.

Have a good week !

Hélèn e

Monica sa...

Äntligen kom jag in på "bloglovin" och kan se ditt inlägg! Härligt att se dina sommarrabatter och rosenskära är ju så fint! Har du lyckats övervintra dem? Jag trodde att de bara var ettåriga på våra breddgrader?
Vilka lovande sådder du har och så bra att ha plats för dem på torpet!
Ha det gott, kramar, Monica