söndag 3 april 2022

Den femte årstiden

Jag har plockat vitsippor och även scilla......jag bär in mina utekrukor varje kväll för det är så hiskeligt kallt på nätterna och nu även på dagarna! Denna tête a tête hängde även på dagtid, så jag trodde den gett upp. Efter ett otroligt snöfall i veckan, då hela luften var helvit, kom solen fram innan den gick ner. Så vackert ändå i solnedgången med det vita. Jag missade tyvärr det vackraste, men här syns i alla fall att det blev helvitt igen.Nu ligger i alla fall potatisen på groning i kökssoffan på torpet i vanlig ordning. Jag är alltid så glad när jag hittar den sorten jag vill ha: den tidiga Rocket.

Visst verkar det som om vi gått in i en "femte årstid" nu? Det är inte vinter och inte vår, men något mitt emellan liksom. Långkalsipper, halsduk och handskar får vara på en tid till. Solen däremot har lyst nästan varje dag, utom när det var snöoväder. En ovanlig tid känns det som. Det är bara att vänta in värmen och glädjas åt att det någon gång kommer en riktig vår.

Ha det gott!

5 kommentarer:

Monica sa...

Åh, ni har snö som ligger kvar! Här fick vi ju också snö i onsdags i förra vecken, men den smälte bort redan dagen efter. Men vi har fortfarande ingen riktig vårvärme och nu ska det tydligen bli oväder med regn imorgon. Typiskt när vi ska ha fönsterputsare här...
Förstår att du tar in din fina vårplantering! Våra penséer har fått stanna ute och klarat sig bra hittills.
Ha en fin ny vecka, kram, Monica

Solstrimmor sa...

Nog har det varit bakslag alltid. Men du har vårblommor ändå. Det värsta är väl att det säkert inte är slut på vare sig minusgrader eller snö... alla fall hos oss. Ja, mittiprick med den femte årstiden, vintervår, hihi!

Önskar dig en fin vecka, vi hoppas på sol ändå!
Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Ja nog är det aprilväder...i söndags sol och skönt, igår full storm och snöblask!
Ja det finns nog en femte årstid, så sant :)
KRAM från ett blåsigt Öland & Titti

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

Det är roligt att läsa din blogg för jag hade samma tanke. Det är "vårvinter". Även här har vi snö och minusgrader för årstiden. Jag var tvungen att ta fram min kappa och min hatt. Som tur är lovar veckan att bli mildare med temperaturer som ligger mer i linje med säsongens normer.

Jag gillar verkligen den blommiga sammansättningen med narcissen och boet.

Ha en bra vecka och håll dig varm!

Hélène

Marie sa...

Kul att du bloggar. Åh vad mycket fint du visar 🍀