söndag 17 april 2022

Solig påsk


Solen har verkligen strålat hela påsken hittills och det har varit underbart! Vi fick äntligen den vår vi har längtat efter. På fredagen styrde jag kosan mot Sörmland och kusinen med familj. Där hade påskhäxan hamnat i lampan, men såg ändå ut att njuta av situationen.I vanlig ordning fattades inget där. En påskbuffé igår med rara vänner och grannar. Många samtal och skratt kring bordet efter en solig dag. Som vanligt var jag inte så flitig med kameran.


På vägen hem tittade jag till torpet och konstaterade att mina blåsippor äntligen har spruckit ut. De tar alltid sån tid på sej, men så fina ändå, de få jag har.


 Inte lika kul att konstatera att rådjuren knipsat av nästan alla mina tulpaner. Så himla trist detta är! Jag hann aldrig spreja dem med "trico garden" innan jag åkte, men gjorde ett försök på de få som fanns kvar.

Nåja, allt är inte positivt med växtligheten som man ju längtar efter. Nu börjar också skadedjurens liv, sniglar, rådjur, liljebaggar och annat som man inte vill ha. Det gäller ändå att se det positiva. Grönt och vackert är det snart och mycket har redan fått en väldig fart.

Önskar alla en fortsatt skön påsk. 

4 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Vilken trevlig och skön påsk du har haft. Ja, bortsett rådjursmarodörerna då! Men de ville väl fira lite de också. Hoppas du får ha allt annat ifred nu.

Önskar dig fortsatt fina dagar och avslutning på påsken.
Kramar från Eva-Mari

Hélène sa...

Hi Lisa,

It seems you have a good time with your family and friends. It is surprising (to me) to think deers come into your garden to eat your tulips ! Your garden and cottage must be situated in the wild nature.
Here Spring is there at last but rain is forcasted for this week with a decreasing of temperatures.

I wish you a good week.

Hélène

Monica sa...

Ser att du också hade en fin påsk med god mat och trevligt umgänge! Och inte minst fint väder! Ja, nu verkar våren ha kommit för att stanna, även om nätterna fortfarande är kalla här hos oss. Men det växer i rabatterna och än så länge har vi inte haft några skadedjur. Vår yngsta dotter Paula uppe på Älgö, har också problem med rådjur och hon sprayar alla lökar innan hon planterar dem, och sen varje år. Men mycket blir ändå uppätet av rådjuren; helt orädda hoppar dom över staket och plank...
Ha det så gott i vårvädret, kramar, Monica

HWIT BLOGG sa...

Vilken mysig påsk! Ja dessa rådjur som gillar det där gröna också...hoppas TricoGarden funkar!
Kram från Titti