lördag 14 maj 2022

Blomningar, överraskning och TV-problemet löst m.m.


Min vildpelargon Fragrans lyckades jag plantera om i år efter misskötsel sedan länge och se - den börjar tokblomma! Tror aldrig den haft så många blommor samtidigt. Nu vet jag hur den vill bli behandlad.


Efter körsbärsträdet kommer päronträdet och innan dess var det plommonträdet. Blomningarna avlöser verkligen varandra nu. Hoppas att det blir päron i år. Några plommon lär det nog inte bli efter förra årets enorma skörd. 

Så vackert med alla blommande träd nu och gräset har jag lyckats klippa också, men snart är det nog dags igen. Några skvättar regn har vi fått men det behövs mycket mera.


Plötsligt föll mina ögon på vitsipporna som slagit sej ner i rabatten, men när jag tittade närmare fick jag se att det är ju dubbla!!! Då minns jag att jag någon gång fick en liten planta av grannen. De blommar tydligen lite senare för de vilda är snart utblommade. Så söta de är!


Inne i torpköket är det däremot inte mycket bevänt med växandet. Fröna jag skolade om fick löss och har knorvlat ihop sej och nästan allt är helt misslyckat. Detta ska föreställa Ringblommor. Suck! Nu har jag äntligen löst TV-problemet på torpet. För att kunna se marksänd TV via antenn måste man nu ha en ny liten dosa som jag införskaffat. Dessutom tog jag dit min TV från lägenheten, eftersom jag fått en lite större av kusinen. Så...pappas tjock-TV fick åka till tippen.


 Just nu är det lördag och jag tar det lite lugnt. Jag håller på och städa inomhus på torpet och valde istället att städa balkongen i lägenheten idag. Imorgon blir det torpet igen och städandet där fortsätter. Jag vill ju göra i ordning så att jag äntligen kan få bo där lite.

Ha en fortsatt skön helg!

3 kommentarer:

Monica sa...

Så vackert det är med alla blommande fruktträd! Maj är nog den vackraste månaden av alla. Här såg jag igår att syrenerna i kanten av vår syrenhäck nästan har börjat blomma!
Så duktig du är, som har fixat med TV:n på torpet, sånt kan inte jag...
Den dubbla vitsippan har jag också, fick av Vivi från Schaggarps-trädgården. Visst är den fin? Och lite senare än vanliga vitsippor.
Trist med ringblommorna, men har du frön kvar kan du så dem direkt ute. Det gjorde jag härom året och det gick jättebra!
Strålande sol men jätteblåsigt här idag.
Ha en trevlig lördagskväll, kram, Monica

HWIT BLOGG sa...

Ja det är sååå vackert ute nu...galet vackert! Tack för din kommentar och omtanke om mitt eländiga knä, orden värmde...
Bra att ha tv på torpet också och mina fröer går det dåligt med också. Kanske för varmt?
Ha en fin söndag!
Kram Titti

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

There is so much to do in the garden at this time of year. Here, the blooming of fruit trees has ended long ago. Now my neighbor's cherries have started to blush, everything is so far ahead this year.

After cleaning and preparing, you will enjoy to live in your garden cottage, near your flowers.

Have a good week.

Hélène