onsdag 22 juni 2022

Midsommartider


Snart midsommar och både trädgården och jag får lite bråttom känns det som. Mycket behöver rensas och gräs måste klippas....igen! Trädgården prunkar som aldrig förr och jag lyckades klippa gräset också innan midsommar.


Jag har skördat dillen som i år blev jättefin!


Jag har gjort en sats fläderblomssaft där jag tog med det mesta till mina brorssöner i Stockholm, där jag tillbringat några dagar.


Den yngsta brorsonen fyller 40 år idag och igår blev han firad med bl.a. hembakad jordgubbstårta, där hans mamma och jag slog ihop våra kloka huvuden.


 Det blev kalas ute på jättealtanen och jag fick smaka "smached burger" för första gången. Såå gott! 

Jag hann också hälsa på deras lilla tjej som vuxit och kan både dansa och säja "boll"!

Allt har varit i ett högt tempo och jag är glad att jag inte bor kvar i storstan där allt är rörigare än nånsin nu med alla avstängningar i trafiken m.m. Enda nackdelen är avståndet till mina kära. 

Här blir det lugna landet i midsommar och jag önskar er en riktigt skön sådan.

5 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Ja, nog prunkar din trädgård allt! Så mycket härligt du kan skörda nu. Väl värd mödan. Och en tur till storstan har du hunnit med också. Kul att träffa de dina och få smaka på smached burgers också! Och en riktig sommartårta!

Vill önska dig en härlig midsommar i din stuga bland blomster och blader!
Solkramar från Eva-Mari

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

Your garden looks beautiful and healthy. So you cut the grass. I don't like mowing the grass but it has to be done, doesn't it? I really like your white peonies. They give me want to take my brushes.
The strawberry cake looks appetizing but so beautiful that you don't want to destroy it by eating it!

Have a nice summer weekend !

Hélène (France)

Rost och rädisor sa...

Jag känner lugnet i din trädgård och skulle inte byta bort grönt och blomsterfägring för aldrig det, särskilt inte över midsommar.
Buketten ljuvlig och tårtan ser smarrig ut.
Ha det så gott och fin midsommar!
/Anette
atligatradgarden.se

Monica sa...

Din trädgård ser så ljuvt vacker ut som en försommarträdgård ska se ut! Och så mycket du redan skördat och tagit hand om, rabarber, fläderblommor och dill! Tänk att dillen redan var klar! Förstår att det är tråkigt att ha de nära och kära långt borta - vi har det ju så med vår yngsta dotter - men det blir desto kärare återseenden!
Önskar också dig en riktigt skön midsommar!
Kramar, Monica

HWIT BLOGG sa...

Ja jösses så allt växer! Jag trivs bäst på landet och storstadens stress skulle få mitt redan höga blodtryck att gå i helt topp :) Mysigt att träffa de nära & kära dock...
Sommarkram från Titti