lördag 4 juni 2022

Pingstrapport


Trädpionen (buskpionen) blommar, ja det är grannens, men jag ser den tydligt från min tomt. Så många blommor i år och den förhärligar pingsttiden ytterligare.


Det är pingstafton och min lilla Rhododendron har just börjat blomma den också. Fyra blommor i år.


Vi har fått regn i omgångar och potatisen hade det trångt under fiberduken, nu får den växa fritt. Man kan bara hoppas på att det inte blir frost.


Dill och sallad verkar också ha tagit sej bra. Hoppas att det går bättre med dillen i år än förra året.


 Inne i torpet har min övervintrade Pensépelargon börjat blomma. Det är andra året nu. Den får tävla med mårbackorna i fönstret.

Jag är åter på väg till torpet och ska sova över igen. Trots några få nätter är det mycket som ska tänkas igenom och packas ner. Så härligt att få vakna på torpet och det ska tydligen bli riktigt varmt och somrigt i helgen.

Ha en riktigt hänryckt och fin pingsthelg!

5 kommentarer:

Monica sa...

Vilka sommarfagra bilder från din (och grannens...) trädgård! Riktiga junibilder med den ännu skira grönskan! Och ni har tydligen fått lite regn också; det verkar hela övriga landet fått utom här nere längst i sydväst. Det regnade härom dagen i Vellinge tätort, som ligger ca 1 mil norr om Höllviken, där jag bor, men inte en droppe här!
Hoppas att du får en riktigt skön pingsthelg och sover gott i den fina torpstuga. Vi är bjudna på middag hos min syster och svåger ikväll, skönt att slippa laga mat!
Pingstkram, Monica

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

Ici les pivoines arbustives ont fini de fleurir depuis longtemps. Celle de votre voisin est magnifique ! une vraie oeuvre d'art.
Vous avez un petit potager : comme c'est agréable de récolter ce que l'on a semé. Les légumes ont un goût incomparable et au moins l'on sait que ce sont des légumes bio ! J'aime beaucoup l'aneth. Mon mari en sème chaque année et j'en récolte et le congèle pour le mettre sur le poisson en hiver. Très agréable de manger en hiver ce qui a poussé en été.

Bon week-end de Pentecôte (ici chaud et de violents orages)

Hélène

Margareta sa...

Tack för dina snälla kommentarer hos mig.De gläder mig.
Jag är så dålig på att skriva tillbaka,men jag tar del av alla dina fina inlägg.
Du har det så fint och mysigt på torpet.Nu ,när allt börjat växa,är det väl som allra finast.Det ena avlöser det andra.Det går lite för fort.
Önskar dig en fin och lugn försommar!
Kram Margareta

HWIT BLOGG sa...

Ja det är mycket som blommar och gror just nu! Mycket att vattna också :)
Ha en mysig helg på torpet och njut av varje solstråle!
Kram Titti

HWIT BLOGG sa...

Härliga sommarbilder! Pionen är magiskt vacker! Skönt få tillbringa dagarna på torpet och njuta av all grönska...
Längesen det regnade här på ön nu! Gräsmattan är knastertorr och gul (men då slipper jag klippa den i alla fall!!)
KRAM från ett soligt Öland & Titti