lördag 27 augusti 2022

Sötman i Augusti


En bukett som talar sitt tydliga språk - man tager vad man haver. Inte många blommor i min torra trädgård just nu. Efter flera veckor med värme och torka blir det inte så prunkande.


Jag har bott på torpet igen och njutit av "sötman" som ju kan uppstå i sensommaren. Den låga solen och mildheten i luften. 


Genom humlebågen syns min uttorkade trädgård och perennrabatten är det inte mycket bevänt med, som vanligt så här års. 


Under päronträdet mest små torra päron och torrt gräs...


 Jag vattnar tomaterna varje dag och jag har två plantor. Kanske blir dessa gula, jag vet inte riktigt men ganska stora ändå.

Augusti är snart slut - tack och lov säjer jag och ser fram emot september och det utlovade regnet i helgen. Kanske är det den sista sommarsötman vi får njuta idag!

Tack för stöttande kommentarer i förra inlägget! 

6 kommentarer:

Margareta sa...

Så fina bilder trots torkan.Men visst är det sorgligt när växterna och gräset torkar ner.Det hjälper ju inte att man vattnar,mer än man håller det vid liv. Vi har sandjord,så vattnet rinner rätt igenom.Jag försöker jorförbättra,men det är som det bara försvinner.Så jobbig värme det var förra veckan.All energi går åt till att bara klara sig....och vattna.I em har det börjat regna här.Hoppas det fortsätter några dagar.Så får vi tro att september bjuder på hög och frisk luft,så livskraften kommer tillbaka.
Ha det så bra det bara går!
Kram Margareta

Solstrimmor sa...

Jag tycker din bukett är ljuvlig! Och så fint de runda bollarna svävar! Nu tror jag ni också fått regn, kanske till och med alltför mycket på en gång? Hos oss har det regnat lagom och tidigare har vi också fått en skvätt då och då.
Kul med gula tomater.

Ha det gott och njut av svalkan och regnet!
Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Ja torkan har varit brutal. I månader. Idag skulle vi få regn men det gav nog vika vid södra udden...
Härliga bilder du bjuder på Lisa!
Kram från ett TORRT Öland & Titti

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

Your garden seems to be still green compared to ours. Here, it's a disaster! we have water restrictions, so I only water with water collected from the kitchen. Of course, very insufficient. I put a little water at the foot of each plant, just so that it does not die.

Except a "cat pissing" on August 19th, no rain here. It's desperate!

I like your bouquet with a pink head of hydrangea (?) and japanese anemones.
You will have delicious tomatoes in september.

have a nice week (with rain !)

Kram HélèneMonica sa...

Jag förstår vad du menar med sötman i augusti - ett litet vemod som smyger sig in med lite soldis och kortare dagar. Men sen kommer september, som är en favoritmånad (tillsammans med maj) hos både dig och mig!
Vi fick ju regn igår, äntligen, och det friskade upp mycket. Hoppas att ni också fått det nu, det verkar ju vara rena ovädret på östkusten...
Lagom är bäst.
Så fint det måste ha varit med din musik på dopet!
Ha det gott, kramar, Monica

HWIT BLOGG sa...

Torkan och värmen har tagit hårt denna sommar! Någon gräsmatta finns inte längre...efter åska och skyfall kom hösten direkt känns det som. Mörkare och kyligare kvällar. Men jag bara älskar september så nu får vi hoppas den levererar sköna sensommardagar...
Kram från Titti