lördag 20 augusti 2022

Som ett våtvarmt omslag


Ja, som ett våtvarmt omslag har senaste veckan förflutit. I vånda och kladd! Inget väder jag gillar!

Blommorna utanför entrén har klarat sej tack vare daglig vattning.


Palettbladet har hål i bladen - något som äter och jag undrar vad? 


Varje kväll har jag åkt till torpet för att stödvattna en del växter, samt tomaterna. Min snälle granne fyller en tunna med vatten, tack och lov!  Äpplena fortsätter dråsa ner och några är ganska ok. Ett par vändor till tippen med fallfrukten blev det också.


Lägenheten har varit någorlunda sval, men ute har det varit ca 30 grader nästan varje dag i över en vecka nu. De har siat om regn, men icke här. Nej, nej, solen har lyst obarmhärtigt hela dagarna. Kvällarna är vackra, men kladdet förtar det hela.

Jag har hållit mej inomhus med stängda dörrar och fönster och pysslat lite inför ett par dop där jag ska medverka framöver.


Kvällarna har blivit mörkare och igår kväll blev det lite balkongsittning med ett glas sval rabarbersaft och tempen har sjunkit till ca 21 grader. Skönt! 

I natt kom regnet äntligen. I alla fall var det blött och vattenpölar utanför. Hoppas innerligt att det vänder nu till torrare och svalare luft. 

Vilken gnällspik jag är!  Längtar till September! 

5 kommentarer:

Evas Pyssel sa...

Nädå, inte är du en gnällspik. I så fall är vi nog det alla. Din beskrivning liknar hur vi har det också. Man skulle bli så glad av LAGOM väderlek nu. Man mår inte så bra av det här. Och vår lilla hundvalp instämmer. Det blir så att vi mest håller oss inomhus.
Här hamnar också äpplena på marken. Trist. men rådjuren i skogen blir nog glada. Vi kör ut med en korg till dem flera gånger i veckan.
Ha det så bra du kan önskar dig Eva

Monica sa...

Du är inte alls en gnällspik! Man måste väl få tala om att man inte mår bra av 30 graders värme! Vi har gudskelov fått lite svalare väder idag efter regnet igår, men efter att ha varit ute och röjt i trädgården ett par timmar, så är jag genomsvett igen...Vi har 24 grader idag.
Jag längtar också efter september!!!
Ha en skön lördagskväll!
Kram, Monica

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

I sympathize with you. This heat and this sun are becoming unbearable.

Here, the temperatures are finally below 30°C and it has rained a very little bit. Unfortunately that is not enough! Nature cries for rain.
The sun sets earlier now so it heats for less time! (I console myself as much as I can!) the nights are cooler and that does my morale a lot of good.
I hope the weather in your area will cool quickly. In the garden already leaves are falling in great quantity. In fact, they have started to fall early in July. This summer has been abnormal in all ways.

Have a beautiful and cool week

Hélène

Solstrimmor sa...

Nu har vi inte många dagar kvar på den här månaden, Lisa. Snart stundar september! Jag har ju fått försmak på den svalare klara luften i fjällen. Underbart har det varit. Men det gäller att ta tillvara på alla våra dagar, vattna och svalka oss så gott vi kan.
Kul med dopengagemang! Både musik och sång, förmodar jag?

Hoppas dina dagar är njutbara.
Kramar från Eva-Mari

Bettys beundran sa...

Håller med om vädret - det är för varmt. Håller mig inne när det är som varmast. Nu är vi i Skåne med 4-5 minuter till havet där det är +21 men lite svalka ger det. Ser att du har så vacker Vitlysing, har den också i trädgården, den är så fin och den sprider sig. Dit torp är så vackert, ha det gott.