söndag 11 september 2022

Trädgårdslivet, höstkänsla och valsöndag


Fönsterlådorna svämmar nästan över av blommor nu, de har ju fått vatten. Nemesia och blå, dubbel Snöflinga blev det efter penséerna. 


Lika förvånad varje gång Tidlösan spricker ut. Plötslig står de bara där, efter att bladen vissnat. De står under plommonträdet, efter rekommendation av Victoria Skoglund att de gagnar plommonen. Så härligt med blommor denna årstid, särskilt som min trädgård är snustorr. 


Något som däremot vägrar blomma är mina försådda Rosenskäror, som står i "ogräslådan"! Har stått så hela sommaren och trots vattning vägrar de blomma!!! Undrar varför!


Ännu en solig septembervecka har gått och jag har varit mycket på torpet och röjt i trädgården, vattnat och även njutit så klart. Saknat regn förstås, men igår (!!!) kom regnet, äntligen! Det regnade hela dagen när jag var på födelsedagskalas. Det var ett härligt regn! Jag vet inte hur mycket men en hel del säkert!

Det känns verkligen att det är höst nu och kvällarna är mörkare och igår tände jag ljus och njöt av det mulna och regniga vädret!

Idag blir det röstning! 

Önskar er en härlig helg och att alla röstar! 

4 kommentarer:

Hélène sa...

Hi Lisa,

What lovely colchiques that grow at the foot of your plum tree. it is true that the colchiques are like crocus of autumn!

What a beautiful flower box you have too. Due to extreme drought like in your area, this year the seeds of cosmos have not grown in our garden.

This Sunday promises to be sunny with an ideal temperature (for me!) I would like to take this opportunity to thank you for visiting my blog and for leaving nice comments which are very much appreciated.

Happy Sunday for you

Take care.

Hélène

Monica sa...

Fönsterlådorna är ju magnifika! Åh, vilken prakt! Dom svämmar verkligen över av blommor!
Och dina Tidlösa är så fina, som du säger, så liknar dom ju krokus och får en att längta till våren. men dit är det långt nu...
Skönt att ni äntligen fått regn! Här har det regnat lite från och till hela helgen.

Man fasar lite för utgången av det här valet - hur ska det gå?
Vi får hoppas att förnuftet och medkänslan vinner!
Kramar, Monica

Solstrimmor sa...

Din Nemesia är ju gigantisk! Har haft Nemesia en gång tidigare och den ville inte alls bo med mig! Tidlösa har jag heller aldrig haft. En så vacker, spännande, och vad jag hört, giftig, blomma! Skönt att ni äntligen fått regn. Bättre sent än aldrig.
Visst är det trivsamt att tända sina ljus igen. Och att få boa in sig även om det fortfarande finns sköna soldagar, lagom varma.

Ikväll valvaka... så spännande!
Ha det gott!
Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Så höstfint på ditt torp! Ja lite regn har det kommit men det är fortfarande torrt i rabatterna...känns som om det snart är dags att stänga ner trädgården lite. Men idag strålar solen över ön och vi har en ljuvlig dag :)
Kramar från Titti