söndag 18 september 2022

En ny tid


Äntligen börjar höstastrarna slå ut och äntligen har jag lite blommor i trädgården igen! Vi har fått lite regn också. Hoppas även att svampen ska vakna.


På balkongen blommar Murgrönsviolen snällt. Den har inte vuxit så mycket eftersom jag var sent ute. Få se om jag kanske övervintrar den...


En bit av håret klippte jag härom dagen - det blev i alla fall ca 20 cm kortare! Säkert blir det mera klippning och kanske går jag in i en helt ny, korthårig tid?

Äpplena fortsätter och jag har mycket pyssel med dem. Har haft flera vänner som har fått plocka, men det är verkligen äppelår i år!


Sushi unnade jag mej häromdagen när jag var inne i ett ärende i stan. Hälften så stor numera och mycket dyrare....precis som det mesta! Priserna stiger från alla håll!


 Ännu tidigare mörknar det och jag känner tydligt att vi går in i en annan tid nu. Ovissheten är stor och man ser tecken på allt möjligt som händer. Tänk, vilken märklig tid vi lever i: vi har just gått igenom en pandemi i två år, sen fortsätter negativa händelser på olika plan. Jag är själv djupt oroad över framtiden och tänker mycket på alla unga! Hur ska det bli för dem?

 Jag gläds däremot av naturen runt omkring mej och försöker ta in den så mycket som möjligt och träffar ofta vänner, läser böcker! Hur gör ni för att skingra oron...eller ni kanske inte känner någon oro?  

Sköt om er!

4 kommentarer:

Sheekira sa...

Jo nog känns det mesta osäkert nu, men hoppet är det sista som överger en sägs det. Så jag försöker hålla den lågan brinnande.

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

Le changement de saison nous donne envie de changer les choses autour de nous et dans notre vie. Un petit peu de nouveauté ne fait pas de mal.

Oui, nous vivons une période agitée. La société d'aujourd'hui est une société égoïste, sans compassion, râleuse et dénigrante. Les gens déversent leur haine sur les réseaux sociaux sans se soucier des conséquences. Espérons que les jeunes pourront tirer des leçons des erreurs de leurs aînés.

La nature, l'art sont d'un grand réconfort je trouve dans ces temps où rien ne semble aller.

Belle semaine.

Kram Hélène

Monica sa...

Jodå, visst känner man oro inför framtiden! Med ny regering, där SD kommer att ha stor inverkan...
Och allting blir dyrare! Jag konstaterade idag, att vi snart måste investera i ny kyl och frys, dom är 11 år gamla och frysen börjar låta konstigt...det blir DYRT!!!
Så vi går ut och njuter av trädgård och natur istället!
Såg på IG ditt avklippta hår! Vilket härligt tjockt och lockigt hår du har! Jag har tunt, spikrakt...
Ha det gott, Lisa!
Kram, Monica

Tummelisa sa...

Hej Lisa,
Gratulerar på din namnsdag idag 20/9. Visst känner man/jag en oro för denna nya tid. Men, är orolig för det mesta numera. Allt bara blir dyrare, men pensionen är lika låg fortfarande. Vi bor i hus och oroar oss hela tiden för elräkningen, trots att vi sparar och tänker oss för hela tiden.Skulle nog hellre bo i en lägenhet, men skulle säkert bli dyrare då vi bott här i 30 år. Vet inte vad man ska göra, lätt att man deppar.... Skulle så gärna vilja hälsa på sonen med familj som bor i USA, men är omöjligt som det verkar nu.
Ha en fortsatt trevlig vecka!

Kram Tummelisa