lördag 22 oktober 2022

Ljuspunkter av el


Att det mörknar rejält nu är bara att konstatera! Lamporna måste tändas tidigare och tidigare. Nu gäller det ju verkligen att spara på elen som man hör tjatas om varje dag och visst - jag försöker verkligen!


Varje gång jag åker in till stan försöker jag hitta lämpliga led-lampor och det gäller ju att hitta rätt i snårskogen av alla sorter och storlekar som finns. Jag försöker först och främst koncentrera mej på de lampor jag använder mest och det blir i köket...

...i vardagsrumsfönstret...


...viss punktbelysning blir det ju också. Jag har många lampor i alla hörn och vrår. Gillar ju inte takbelysning.


 Många skogspromenader blir det emellanåt, men svampen är fortfarande trögletad. Hittar bara en här och en där och detta blev största skörden hittills. Väldigt dåligt med svamp detta år, men jag har inte gett upp hoppet och dag regnar det igen och jag är så tacksam för varje droppe!

Önskar er en fin helg!

4 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Det är svårt att dra ner på belysningen när man bara har punktbelysning. Jag har heller ingen taklampa, bland det värsta jag vet! Jag fortsätter att ha de flesta smålampor tända... men inte alla. Tråkigt hursomhelst.
Har inte varit i skogen på länge. Behöver snart lite mossa till advent. Synd att det är så ont om svamp hos dig. Jag har fortfarande torkade kvar i massor. Och i frysen finns gulingar.

Önskar dig en fin helg och ett nytt rikt svampställe!
Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Ja visst försöker man spara på el, men det blir ju svårare ju mörkare det blir! Jag brukade tända några smålampor i alla rum förut - tycker att det ser hemtrevligt ut - men nu inskränker jag mig till det rum vi är i.
Hörde på radion, att dom som drabbas mest av energikrisen är dom som bor i villa i Skåne och har direktverkande eluppvärmning. Passar in på oss alltihop...
Vilken härlig svampskörd du fått ändå! Och än kan det ju bli mer, speciellt som ni fått regn nu!
Ha det så gott, kram, Monica

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

oui, on demande à tout le monde de réduire notre consommation d'énergie mais certains ne le font pas.
Maintenant, les lumières de la ville où je vis sont éteintes de 23h30 à 5h30 du matin et c'est vraiment une bonne chose. J'ai acheté un stock de bougies ordinaires car nous pourrions éventuellement en avoir besoin cet hiver, on ne sait jamais.
Vous avez quand même pu récolter quelques chanterelles, de quoi faire une bonne omelette ! Ces champignons sont tellement parfumés et délicieux.

Önskar er en fin helg!

Hélène

HWIT BLOGG sa...

Ja man får ju dåligt samvete om man har 2 lampor tända samtidigt!! Ja bor mitt ute i ingenting så är det verkligen kolsvart...ledlampor ska jag också köpa på mig, bra tips Lisa :)
Ha en fin höstvecka.
Kram Titti