lördag 8 oktober 2022

Oktobernjutet


Nu är ljuset så vackert när solen skiner i mitt kök.


Bland det första jag gör på morgonen är att gå ut på balkongen och bara andas in den ljuvliga skogsdoften, fuktig och doftande! Så härligt att bo så nära skogen!


Trots att dagarna är soliga så kommer mörkret allt snabbare och jag tänder många lyktor på kvällen.I korgen ligger mina tomater fortfarande på mognad och de mognar lite mera för varje dag och är jättegoda.


 Nyss hemkommen från en skogstur och kan konstaterar att trattisarna ändå är på gång, men oj, så sena i så fall. Detta är dagens "skörd". De är verkligen pyttesmå och nästan obefintliga! Väldigt ovanligt denna tid, men jag hoppas verkligen att de växer till sej. Annars är det torpet och trädgårdsstädning som gäller till och från. Idag var det "från".

Nåja, jag försöker verkligen att ibland ta lite nyhetspaus. Jag känner att jag nästan inte kan ta in alla dessa massiva eländesnyheter varje dag. Då tar jag en välbehövlig paus och bara njuter av oktober. Det kan jag verkligen rekommendera! Inte för att jag struntar i det som händer, men ibland behövs bara en paus!

Ha en fin helg!

4 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Synd att trattisarna är sena! Jag har fortfarande kvar såna mängder torkade att jag inte ger mig ut på svampjakt. Har ju en bit till skogen, cykelavstånd dock. Men det har inte blivit av eftersom den där dumma åkomman som börjar på isch och slutar på ias förmörkar min tillvaro.
Nog måste man ha paus från all nyhetsinformation. Vi orkar inte lyssna och se allt hela tiden. Vare sig man vill eller inte så får man veta allt elände ändå.
Nu njuter vi av den härliga oktobertiden.

Önskar dig en fortsatt fin helg.
Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Självklart behöver man en paus ifrån alla hemska nyheter från krig och elände och skjutningar! Då är naturen en välbehövlig njutning så här års. Älskar de mättade höstfärgerna och att ta ett litet tag i trädgården skingrar också tankarna.
SÅ fint du bor! Tänk att ha en lägenhet med balkong rakt ut mot en vacker skog! Det är det inte många lägenheter som har! Så jag förstår att du njuter!
Ha det gott, kram, Monica

HWIT BLOGG sa...

Ja det är en härlig tid nu och doften av skog, mossa och löv är magisk...
Näe jag orkar inte heller med allt nyhetsflöde, det är ju bara eländes elände, skjutningar, krig och höga elpriser!
Nu njuter vi av hösten och tar ett djupt andetag :)
Kramis från Titti

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

Quelle belle vue sur la forêt vous avez depuis votre balcon ! Il y a très peu de champignons cette année comme un peu partout je crois, ceci étant dû à la sécheresse.
Vos tomates sont belles et ne vont pas tarder à mûrir. c'est toujours un régal de manger ce que le jardin nous donne.
Oui, c'est démoralisant et angoissant d'écouter les nouvelles ou de regarder le journal télévisé. De toutes façons, il n'y a jamais de bonnes nouvelles pour commencer le journal télévisé, avez-vous remarqué ? toutes les chaînes et radio donnent exactement les mêmes informations ! et les journalistes se font une joie d'en rajouter, de dramatiser, d'angoisser les gens.
En attendant, profitons de l'automne, d'un temps agréable et des belles couleurs de la nature.

Bonne semaine
Kram Hélène