lördag 26 november 2022

Inför advent


Jag har förberett inför första advent imorgon och stjärnan är uppe och en del annat också.Jag har fått pippi på matt metall och hittade en sprayburk med bronsaktig färg och gick loss på några torra eukalyptuskvistar. Såg nånstans att man kunde köpa färdigsprayade.


Några sprayade blad i adventsstaken också...


Halmstjärnan fyller nästan ut balkongdörren och utebelysningen är monterad. Granruskor på dörren och en liten tall utanför dörren har det också blivit. 


 Så härligt med alla ljusen och det är nog mest dem jag koncentrerar mej på och det behövs i detta grådask just nu. 

Vi har haft plusgrader efter förra helgens snökanon och snön har sjunkit ihop en hel del. Jag kunde köra in på torpet igår för att pynta lite där också. Det blev en granruska på dörren, samt lite utomhusbelysning och en ljusstake i köksfönstret. Jag har även bytt däck, som var lite ångestfyllt efter förra helgen, men i tisdags fick jag tid. 

Imorgon tänder vi första ljuset! Oj, så tiden går!

Ha en fin adventshelg!

6 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Så stämningsfullt och fint du gjort. Håller med att det viktigaste är ändå de tända ljusen. Och julmusiken, som vi äntligen kan få börja lyssna på!

Ha en fin första advent!
Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Så ljust och hemtrevligt du har det och så vackert med de mässings-sprayade eucalyptusbladen! Att bara tänka ut att man kan spraya blad så - du är verkligen konstnär! Jag hade aldrig kommit på en sådan sak...
Även här har ljusstakar och ljuskulor kommit upp idag och utebelysningen på staketet är tänd. Nu behöver man mycket ljus!
Imorgon ska vi på middag hos mellandottern för att fira våta tvillingbarnbarn, som fyller 19 år på måndag. Sen ska jag börja tänka på julmat och julbak...
Ha en fin första advent, kram, Monica

HWIT BLOGG sa...

Ja tiden rullar på! Sååå mysigt du har det och äntligen får man julpynta och sätta upp lite ljus i fönstren! Novembers mörker är ett minne blott :)
Ha en skön söndag!
Kram Titti

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

Votre décoration naturelle et toutes ces bougies allumées créent une belle ambiance chaleureuse.
Ici nous ne fêtons pas l'Avent comme chez vous. Je ferai probablement une couronne pour la porte d'entrée et c'est tout.
J'aime bien votre étoile en paille.
Bonne soirée dominicale.

Kram Hélèn e

Snäckskalsdalen. sa...

Som alltid så himla smakfullt dekorerat! Det var riktigt roligt att titta in här ffg på väldiga evigheter! Vi ses ju på Instagram men jag upplever att det blivit så annorlunda där nu, en enda röra, och jag förstår som vanligt ingenting så jag tog mig hit! Trevligt! Tänk om man skulle börja blogga igen.......får ta mig en riktig funderare.
Ha det riktigt gott och jag har kommenterat längre tillbaka om dig och Sven Bertil Taube! Kramar Agneta

Evas Pyssel sa...

Visst är det roligt att pynta till advent. Och nu kommer bara roliga dagar med pynt och pyssel hela december. Vi har fått nog av novembergrått. Fram med ljus och några stjärnor så blir dagarna fantastiska. ha det gott önskar Eva