lördag 12 november 2022

Novembersommar och en sann Estradör


Torpet har badat i sol och hela 16 grader idag den 12 november! Vet inte om man ska bli rädd eller.....glad. Svettigt var det i alla fall och några ytterkläder behövdes inte.


Pelargonerna har tagit ny sats. Snart får de vila.


Jag plockar de eviga äpplena som aldrig verkar ta slut.


Det urgamla vinteräppelträdet levererar verkligen. Jag förstår inte hur det kan ge så mycket frukt! Fortfarande en del kvar.


 Just idag möttes vi av beskedet att Sven-Bertil Taube gått ur tiden. Jag har ju min historia tillsammans med honom när jag var med i en tv-serie 1984 där vi utgjorde "radarpar" och sjöng oss igenom tre entimmesprogram från olika slott: Gripsholm, Tullgarn och Kina slott. "Taube håller hov". Programmen sändes vid jultid och blev mycket uppmärksammade. Tyvärr ligger de inte kvar på SVT, utan en senare inspelning med samma namn och andra medverkande. Sven-Bertil blev 87 år och var en mycket fin och ödmjuk person och som uträttade så mycket på olika scener. Han var både skådespelare och en sann estradör. Vila i frid, fina Sven-Bertil.

I skrivande stund ser jag "himlafenomen" i molnen när solen just går ner! Så otroligt vackert det är.

Önskar er en fin helg!

6 kommentarer:

Monica sa...

WOW!!! Du har sjungit tillsammans med Sven-Bertil Taube! Jag är imponerad, verkligen! Han sjöng inte med vem som helst! Tråkigt att han är borta, en sanna entertainer och en gentleman, sådana är det inte gott om! Så snygg du var på bilderna!!!
Stor kram från en beundrarinna!
Monica

Evas Pyssel sa...

Vad spännande att du varit tvstjärna med SvenBertil. Säkert fina minnen. Och äpplena . Inte heller här tar de slut. Mitt senaste projekt är att torka äppleringar i ett snöre i köket. Det blir som snacks att tugga på. Lite segmjuka och sötgoda. Idag var det verkligen sommarvarmt här med , 17gr. Man kan undra om det är så bra egentligen, så här i mitten av november. Men ändå så skönt !!!
Ha det fint. //Eva

Solstrimmor sa...

Ur led är tiden... på många sätt. Idag frost på taken när jag vaknade! Snabba kast verkligen.

Sven-Bertil Taube var verkligen en artist med många strängar på sin lyra. En gentleman av den gamla sorten, tilltalande på alla sätt och dessutom himla snygg! Så roligt det måste vara att ha fått uppträda tillsammans med honom! Vilka fina minnen. Synd att de inte finns kvar i SVT:s arkiv.

Önskar dig en fin söndag som jag förmodar tillbringas på torpet.
Kramar från Eva-Mari

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

Ja, även här är temperaturerna mycket milda för årstiden. 15°C. De hade inte varit så låga på 7 månader, april månad faktiskt! Det är mycket oroande. Ditt äppelträd har verkligen producerat många äpplen. Är det du på bilden med skådespelaren Sven-Bertil? Jag tror det. Grattis till din framgång.

Bra vecka

Kram Hélène

HWIT BLOGG sa...

Ja en sann estradör och sångare har gått ur tiden. En favorit. TÄNK att du har fått sjunga med honom - stort!! Men hans visor lever vidare och tack för ett härligt inlägg Lisa...
Kram från Titti

Snäckskalsdalen. sa...

Hej Lisa!

Så länge sedan jag var inne på en blogg, ja Monicas Tjernhus är jag ju inne på, min egen vet jag inte ens om den finns kvar och så satt jag här och väntade på andra innan vi skall iväg till stan och fick bara för mig att jag skall titta in hos Lisa.

Och vad får jag se! Världens vackraste kvinna sjunga med eleganten Sven Bertil Taube! Jag dåååånar! Det programmet såg jag när det begav sig och tänk att jag senare skulle få reda på att den vansinnigt vackra kvinnan som sjöng med honom var du!

Helt fantastiskt! Jag är otroligt imponerad över alla dina utförsgåvor!

Tänk ändå! Tänk!!!

Stor kram från gamla Agneta i Snäckskalsdalen