söndag 4 december 2022

Andra advent och lite annat


Andra ljuset är tänt och utanför ett tunnt lager av snö, eller är det bara frost...?


Lite julkortspyssel blev det igår, mest på skoj. Få se om jag skickar några julkort i år, med tanke på det svindyra portot. 


 Någon julgran blir det inte, men min aralia har skjutit i höjden och snart når den taket. Vet inte vad jag ska göra med den. Har redan klippt av den en gång, men den fortsätter bara rakt upp i höjden. 

Nåja, det blir väl jul oavsett det ena eller det andra. Jag kommer att ha en liten bjudning i veckan som kommer och idag blir det nog lite kakbak. Sen blir det minutiös planering förstås, men kul ska det bli.

Ha en fortsatt fin adventssöndag!

2 kommentarer:

Monica sa...

Det ser verkligen adventsmysigt ut hos dig! Tänk att du gör egna julkort! Förut skickade vi en massa julkort varje jul, men det är länge sedan nu!
Här blir det ingenting gjort just nu, för maken är sjuk (influensa?) och när karlar är sjuka...jag springer med vatten och piller och filtar...
Kul att höra att du också planera minutiöst inför en bjudning, precis som jag" Listor i det oändliga över saker som ska göras och när!
Ha det gott, kram, Monica

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

C'est bien de vous mettre à la fabrication des cartes de Noël. Autrefois, j'en créait chaque année mais maintenant je n'ai plus grand monde à qui en envoyer.
Cette tradition se perd un peu plus chaque année et c'est fort regrettable.
J'aime bien l'ambiance des bougies de l'Avent.
Moi non plus, je ne fais pas de sapin de Noël car cette année, notre petit-fils passera Noël chez son père (ma fille est divorcée). Nous nous verrons sûrement avant le 24 si l'épidémie de Covid n'est pas dramatique.
Ici c'est une journée tellement grise et froide. Un temps de saison.
Bonne fin de dimanche et bonne semaine.
Kram Hélène