torsdag 1 februari 2024

Äntligen FEBRUARI!


Ja, äntligen är det februari! Aldrig har väl en januari känts så seg och låååång! Jag köpte de första tulpanerna dagen till ära. 


Nu börjar jakten på vårtecken. Grannens snödroppar är på gång, men inte riktigt lika utslagna som på bilden här men man ser i alla fall det vita helt klart.


 Korta solglimtar har vi och nu når den ännu längre in och snart har den nått över trädtopparna här.

Nåja, ännu kan det säkert komma många "snösmockor" innan vi kan säja hej till våren. 

Jag gläds ändå åt att dagarna blir lite längre för varje dag och utanför är det helt klart en vårkänsla just idag när snön nästan smält bort helt.

Ha det gott och akta er för isfläckarna!

3 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Håller med, äntligen februari och man kan tillåta sig att börja planera så smått. En rolig tid fylld av drömmar. Och tänk att du hittat snödroppar redan! De tål ju snö, om, utifall...

Hoppas du får njuta av sol hela helgen.
Kramar från Eva-Mari

Monica sa...

Visst är det skönt att det är februari - sista vintermånaden. Några isfläckar har vi inte här. Vi har ju inte haft snö här på länge, och det har varit riktigt soligt några dagar, men idag är det mulet och grått igen. Jag får ge mig ut i trädgården och leta efter vårtecken!
Önskar dig en trevlig helg och var rädd om dig på isen!
Kram, Monica

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

Voir des perce-neige annonciateurs de jours meilleurs fait toujours plaisir ! et surtout voir un peu de soleil.
Ici, les jours gris succèdent aux jours gris avec par-ci par là, un rayon de soleil très timide. De minuscules perce-neige sont sortis ici dans le jardin, si petits ! Ils n'ont pas aimé la sécheresse et la chaleur de l'été dernier.
On réclame du soleil mais cet été on souhaitera de la fraîcheur !

Passez un bon weekend Lisa et prenez soin de vous
Kram
Hélène