fredag 26 januari 2024

Kaktusblom och gardinkappor m.m.


Min ena kaktus har börjat blomma och den vita är på gång. Vet inte vad de ska kallas nu: november- jul- eller påskkaktus är frågan. Nåja, blomning mitt i vintern tackar man för, särskilt när det är gråväder och slask utanför.

Gardinkapporna har knåpats med i veckan och den ena var för kort så den fick skarvas...


...och den andra lite för lång. Nåja, jag lyckades i alla fall få till det till slut. Inte varje dag man syr på maskin. Skuggorna som syns under är örtkryddor som hänger på tork.


 Lite jobb fick jag i veckan också: min Damkör ville ha ett körarrangemang på en låt, så det fixades också. Tycker ju det är så kul! Härligt med notskrivningsprogrammet också. Hoppas de fixar den nu med nya dirigenten.

Lite, lite ljusare för varje dag, trots gråvädret och slasket som varit i veckan. Snart är januari slut och jag längtar till nästa månad och lite närmare våren.

Ha en fin fredag och helg!

3 kommentarer:

Monica sa...

Så härligt med en blommande kaktus nu! Vi har två st och den ena har knoppar, så vi får förhoppningsvis snart också blommor här.
Och det behövs verkligen - idag har vi haft den regnigaste, gråaste och blåsigaste dagen på länge!
Men jag har nya slingor i håret och en lagad tand i munnen, så jag är ändå nöjd och glad!
Ha en skön fredagskväll och helg, kram, Monica

Solstrimmor sa...

Njut av kaktusprakten! Inte dumt med blommande januarikaktusar! Tyvärr har jag bara en kaktus, den stora vida flikiga bladkaktusen, den som behagat blomma bara två gånger under de fem åren jag haft den. Alla mina andra kaktusar har på ett eller annat sätt gått hädan. Jag har numera ett mycket knapert bestånd krukväxter, det är priset jag får betala för att bo i skuggan bakom ett äppelträd. Men man kan inte få allt och jag är som bekant nöjd med mitt val.
Så roligt att du fått arra en körlåt igen. Nog saknar du ditt tidigare engagemang?
Gardinkapporna blev så fina!
Njut av att solen har kommit tillbaka... och för det blir ljusare för var dag, så härligt!
Kramar från Eva-Mari

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

Quelles belles et curieuses fleurs roses vous avez sur cette plante que vous appelez un cactus. Un peu de couleurs et de gaieté ne fait pas de mal en ce moment, n'est-ce-pas ?
Vous avez été bien occupée avec de la couture (très réussies ces cantonnières avec votre broderie au point de croix !) et puis ces arrangements musicaux pour votre ancienne chorale. Vous avez tous les talents !
Je vous souhaite une bonne semaine et prenez soin de vous !

Kram
Hélène