fredag 10 maj 2024

Våren avancerar!


Penséerna verkar trivas, trots bakslaget vi hade senaste dagarna med både regn och kyla. Idag kom solen igen och det blev helt ljuvligt och ca 15 grader. Perfekt!


Just hemkommen från torpet och har konstaterat att körsbärsblommorna nu är helt utslagna, och....


...plommonträdet har också börjat blomma. Nu är det päronträdet på tur. Så vackert just nu i den skira grönskan och med alla blommande träd! Man vill stanna tiden!


Invid Schersminen har en Förgätmigej slagit sej ner i år. Så läcker ljusblå färg!Skottet av Pensépelargonen som jag satte 2021 har börjat blomma och blir allt större för varje år. 


 Just nu sitter jag på balkongen med årets första balkongvin - ett glas rosé. Konstaterar att här borde också städas och fixas lite.

Ha en härlig majhelg i vårvärmen!

3 kommentarer:

Monica sa...

Penséer tål ju lite kyla, så det går säkert bra!
Visst är det en härlig tid nu med lagom temperaturer och allt som slå ut i trädgård och natur! Dina körsbärsträd och päronträd är ju underbara och visst är det roligt med växter, som slår sig ner i trädgården av sig själva!
Din pensépelargon är ju SÅ fin! Den har du ute på balkongen på sommaren, eller hur? Men hur övervintrar du den sedan?
Ett glas vin på din balkong låter underbart!
Varför ser man alltid saker som behöver göras när man sitter som bäst och njuter...?
Ha en härlig majhelg du också!
Kram!

Solstrimmor sa...

Bästa dagarna har börjat och nog är ljuvligt. Måtte bara den här sommaren får vara lagom vädermässigt. Men som bekant så kan vi inte bestämma.
Så mysigt du har det på balkongen! Jag ska öppna mitt balkongvin i dag har jag tänkt. Ordentlig säsongsinvigning är viktigt!

Önskar dig en fortsatt fin helg.
Kramar från Eva-Mari

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

Comme le chalet doit être agréable lorsqu'il commence à faire beau et que les arbres sont en fleurs sur un fond de ciel bleu.
Ici, le temps s'est mis au beau, de la chaleur subitement mais hier il a plu toute la journée. Les roses s'ouvrent déjà.

J'espère que le temps sera assez clément pour vous permettre de profiter de votre jardin et chalet.
Bonne fin de semaine.
Kram
Hélène