fredag 26 juli 2024

Väderdrama med slagregn


En riktigt slagregn fick vi i onsdagseftermiddag och sen natten till torsdag. Oj, så det regnade! Ja, det rann över alla breddar!


Inomhus var det bara att vänta ut eländet när det ömsom småregnade och slog i så det dånade. 

På morgonen var plommonträdet kluvet! 


En jättegren som dignade av plommon. Har idag fått hjälp av grannen att staga upp den stora grenen och hoppas på att plommonen ändå klarar sej. Det är VÄLDIGT mycket plommon i år! 


Juliblommorna har väl aldrig varit så välartade som i år, som syrénhortensian här.


 Dagliljan riktigt lyser som den inte gjort på många år.

Ja, vilken dramatik detta väder gör och någon vattenbrist har vi då inte och man slipper vattna i lådorna. Nu hoppas jag på lite lagom med regn och lite sol emellanåt.

Ha en fin sista julihelg!

fredag 19 juli 2024

Julivecka


En solglimt under veckan och denna jättehagtorn har slagit ut. Bastardsvärmarna gillar den helt klart.


Körsbärsträdet dignar av bär och till frukost smakar de supergott. "Fågelbär" kallar jag dem eftersom de är skott efter bigarråträdet och fåglarna kan ibland rensa rent.

Mycket plommon verkar det också bli i år.


En tur till skogen mellan skurarna vid lägenheten där jag varit under dagtid, eftersom det regnat varje dag och varit ganska höstlikt.

Just idag lyser solen och de lovar högtryck i helgen.

Ha en solig och fin helg!
 

fredag 12 juli 2024

Juliblommor


Juliträdgården har börjat formera sej och Höstanemonen blommar redan...


Gladast är jag nog för Krolliljan som nog inte har blommat på tolv år. Krolliljan som jag tog från min pappas trädgård 2003 och som bara har blommat en gång tidigare. Liljebaggarna brukar ta hand om den, men så icke i år alltså.  Så....plötsligt!
 

Här lyckades jag fota en humlebagge.....


Myskmalvan har slagit sej ner vid husknuten och står där med sina skira blommor - nästan som fjärilar är de...


 Jag vaknar på torpet och morgonsolen silar in genom badrumsfönstret. Jag drömmer varje dag om mitt nya badrum i lägenheten. Där står det stilla, tyvärr. Bara fläkten som går hela tiden. Jag är hemma nästan varje dag och alltid är det något jag måste fixa med. Idag hämtar jag lite kryddor till middagen i kväll. Lite knepigt att bo på två ställen när det gäller det praktiska.

Ha en fin fredag och helg!

fredag 5 juli 2024

Kyliga julidagar och noll badrum


På bordet står en doftande ros från grannen. Igår var vi och shoppade lite växter i den populära plantskolan som hade 50 %. Några nya växter blev det, men rosen var ett byte mot sallad från mej.


Nästan lite höststämning igår med mörka moln, regnskurar och ganska kallt.


Bara 8 grader i morse, men vialen blommar, likaså kirskålen, som ju ändå är vacker men tyvärr riklig.


En liten skogstur i veckan gav några kantareller. Vilken lycka! 
I onsdags blev jag utan badrum och förpassad hemifrån. Nu står en del ute i loftgången, och badrummet är helt avskalat i väntan på nästa steg. En fläkt går som ska torka väggen där läckan varit. 

Jättetrist och detta kommer säkert att ta hela sommaren. Jag åker hem varje dag och pysslar lite, vattnar etc. Det känns konstigt att inte ha ett badrum, och att det är så kallt och regnigt. Ganska skönt ändå att slippa hetta. Det går verkligen ingen nöd på mej som har mitt rara torp ändå.

Allt gott till er som tittar in!