torsdag 16 januari 2014

Uppåt väggarna

 Efter allt renoverande har jag haft svårt att hänga upp tavlor och annat. Men häromdagen började jag i alla fall packa upp de tavlor som jag vill ha ......någonstans! 
I lägenheten har jag mera väggar än jag haft på länge och skulle därför äntligen kunna få njuta av mina favoritkonstverk.

Här (ovan) en akvarell, som jag målat -  en förlaga till ett tryck, och jag har inte velat göra mej av med den och nu står den där på skänken i köket - ett passande motiv i ett kök, eller hur, men jag vill inte börja spika i den nypanelade väggen. 
Här får den stå och jag tycker nog att den pryder sin plats - en kökshandduk efter min mamma...
I vardagsrummet finns flera kala väggar och det är svårt att slå i saker i betongväggen, som jag slitit så med...
...men nu är tavlorna uppackade och bara står och väntar..!

Det är konst, av olika konstnärer, som jag samlat på mej genom åren och så småningom hittar de kanske sin plats i mitt nya boende och de kommer att utgöra de färgklickar som behövs.

Vintern är här på allvar, verkar det som, och det har snöat konstant i minst ett dygn här...!

Ha en fin torsdag!

22 kommentarer:

bakom berget sa...

Jag känner igen det där. Det tar verkligen emot att göra hål i så fina nya väggar. Men när man sen väl kommer över det där motståndet och slår i den där spiken, så blir det ju så himla fint. Häng upp dina vackra tavlor du. Ångrar men sig senare går det ju alltid att fixa till det.
Ha det gott!

Kram Åsa.

Solstrimmor sa...

Jag förstår din vånda! Alltid svårt att sätta upp tavlorna rätt... och med betongvägg är det inte bara att dar ur spiken och flytta fem mm!
Kökshandukstavlan är som gjord för ditt kök!
Håller också på med tavlor och har precis satt upp en ny i vardagsrummet, dock på den gamla spiken efter en nedplockad trött-på tavla.

Lycka till med uppsättningen, det är ju kul... men beslutångestfyllt!

Kramar från Eva-Mari

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Den längst fram på golvet ser ut som en GunBritt Lawurn, det var fint och bara ha dom stående där också. Din handduk är jättefin. Bra och låta det ta tid innan du gör hål i väggen.
Kramar/AM

Mejrams! sa...

Så fint du har fått det Lisa och du är så duktig med penseln. Handduken ser verklig ut därbakom glaset. Ja, du när man ska sätta upp tavlor vill man gärna att det blir och känns rätt från början. Inte roligt att göra nya hål i väggen. Lycka till! Kram Merja

Anonym sa...

Ett tips! Fäst en trälist längst upp vid väggen, där taket börjar, så kan du fästa nylonlinor, eller vilka snören du vill, i den som du sedan hänger tavlorna i. På så sätt slipper du ta hål mitt på väggen och det blir så mycket lättare att möblera om bland tavlorna när man vill det.
Vacker bild på handduken, enkel och fin.

//Boije
http://www.hemligatradgarden.blogspot.se/

Linn - linns ateljé sa...

Kan inte annat än hålla med att det är supersvårt att börja! Kände likadant efter att vi spacklat och målat alla väggarna hemma i lägenheten när vi flyttade in. Men när man väl börjat så lossnar det lite iaf... Belöningen blir ju att det oftast blir pricken över i´t när tavlorna är på plats.
Va fin den är kökshanduken!

EM sa...

Otroligt fin tavla, den med handduken! Så verklig!
Känner igen det där med att inte vilja spika/skruva i de jungfruliga väggarna. Tavellister är bra, då kan man byta tavlor ibland. Men jag tycker att det att ställa på skänken och golvet också funkar. Det är snyggt det också... Här går inte att ha nåt på golvet, då drar hunden ner det när han rejsar runt...;-)
kram elsamarianne

Meta sa...

Visst kan det vara bökigt att få det som man vill, ett tips är att sätta de där tavellisterna som finns, då kan man byta motiv tills man gillar det. Så gjorde jag där jag inte visste hur jag ville ha det.
Ha en fin dag
Kram Meta

Hyacinth Bucket sa...

Ikeas fine hvide tavellister er super fine til at sætte billeder og andre ting på. Så kan man skifte om når man vil uden at skulle slå spiker i hver gang..:-)

Det har blevet så fint i din nye lejlighed.:-)

Hej fra Lisbeth

Anonym sa...

Vet precis! Har fortfarande tavlor på golvet efter 8 år i lägenheten. Bl.a. beroende på att de tyngre har en benägenhet att falla ned, hur mycket jag än pluggar o borrar!
Ser att du har ett notställ. Varför inte ställa en tavla där, när du inte använder det och sedan kan du ju växla tavlor efter hur du känner för tillfället!? Bara ett tips tills du har bestämt dig!

Snäckskalsdalen. sa...

Det krånglar med blogger, jag kan inte scrolla när jag är inne på bloggar. Jag var här tidigare idag, men jag kan inte se om kommentaren kommit med för jag kommer bara till den här kommentarsrutan.

Hur som helst, jag ville säga att jag förstår att du tycker det känns konstigt att sätta igång och borra i dom fina väggarna, det är som med den första punschfläcken på balklänningen. Innan är man så rädd om den men när första fläcken kommit struntar man sen i det. Så sa alltid min mormor!!!

Fast vi bor i ett större hus än tidigare har vi färre väggar att hänga tavlor på, så jag har också en favorithög stående, och jag hoppas att polletten nån gång skall trilla ner och fjället falla från mina ögon och jag kan se hur det skulle kunna vara!

Snöar och stormar hos oss idag! Stormen är på riktigt och den är inte kul, svinkall från norr.

Kramar
Agneta

Monica sa...

Det kommer att bli ännu hemtrevligare när tavlorna kommit upp, tror jag! Jag gillar tavlor!
men jag förstår att det kan vara besvärligt med betongväggar.
Ha det bra, kram, Monica

M/S Design sa...

Åhhh så fin den är!!! den måste du få upp på väggen.
Du brukar ju få till tavelgrupperingarna så snyggt men visst kan det bli ett oönskat extra hål ibland,fixade själv ett i veckan när jag skulle ha upp en tavla till(din skalbagge förresten).
Kram
Mariana

M/S Design sa...

Försöker igen den förra kommentaren försvann och jag som skrev ett långt...
Ville bara säga ÅÅÅÅhhhh så fin tavlan är den måste du få upp på väggen.
Kram
Mariana

M/S Design sa...

3:e försöket att kommentera!
Såååå fin tavla!!!
Kram
Mariana

Eleonora sa...

Den målade handduken är så fin och den passar ju bra där du funnit en plats för den.

De andra tavlorna kommer väl upp så småningom - du kan ju bida din tid så att du verkligen spikar på rätt ställe!

Roligt att du nu börjar skönja slutet på allt flyttarbete.
Ha det gott och en fin fredag önskar jag dig! Kram

Hajan sa...

jag önskar Dig en bra fredag, så fort veckorna går.
Tycker att det är oftare fredag än vanligt, ha,ha Du hör ju hur knäpp jag är.
kram från mig

Ann Kåge sa...

Hej.
Så fin din akvarell är. Allt ser så bra ut där på skänken. Tycker också det är svårt med tavlor. Tavellister är ju ett sätt för då kan man flytta runt och byta ut tavlorna när man känner för lite förändring.
Ha en skön fredag och kram på dig!
Ann

Rosa i huset i vitt sa...

Kikar in och önskar dig en bra helg
kram Rosa

G:a Affären sa...

Akvarellen med mammas kökshandduk är så otroligt verklighetstrogen. Och den passar perfekt där!
Jag blir så otroligt nyfiken på "snörliv och rivjärn", har du kvar den? Du har varit med om en hel del du Lisa!
Undrar om det var du som presenterade rivjärnet...
Jag fick en gång tipset att lägga ut tavlor på golvet för att få det överskådligt, innan det skulle spikas/borras i väggen. Men jag tycker det är fint med en trave på golvet, också.

Önskar dig en fin helg!
Kramar
Cia

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det har snöat här nästan hela dagen trots att vi inte skulle på någon snö enligt prognoserna (kanske har meteorlogerna glömt bort att det kan bli snö denna tid på året och inte lagt in det i prognosen). Visst är det svårt att göra hål i väggarna när det är nymålat/tapetserat/panelat, även om man har fin konst att sätta upp. Jag har faktiskt satt upp en tavelhylla, där byter jag tavlor ganska ofta. Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram,
Regina

Mamma C sa...

Tycker tavlan gjorde sig bra där på skänken. Kan förstå att man inte vill börja göra en massa hål i väggen. Men såg att någon skrivit om en trälist det verkar ju jättebra idé.
Ha en bra söndag.
Kram Mamma C