fredag 5 juli 2024

Kyliga julidagar och noll badrum


På bordet står en doftande ros från grannen. Igår var vi och shoppade lite växter i den populära plantskolan som hade 50 %. Några nya växter blev det, men rosen var ett byte mot sallad från mej.


Nästan lite höststämning igår med mörka moln, regnskurar och ganska kallt.


Bara 8 grader i morse, men vialen blommar, likaså kirskålen, som ju ändå är vacker men tyvärr riklig.


En liten skogstur i veckan gav några kantareller. Vilken lycka! 
I onsdags blev jag utan badrum och förpassad hemifrån. Nu står en del ute i loftgången, och badrummet är helt avskalat i väntan på nästa steg. En fläkt går som ska torka väggen där läckan varit. 

Jättetrist och detta kommer säkert att ta hela sommaren. Jag åker hem varje dag och pysslar lite, vattnar etc. Det känns konstigt att inte ha ett badrum, och att det är så kallt och regnigt. Ganska skönt ändå att slippa hetta. Det går verkligen ingen nöd på mej som har mitt rara torp ändå.

Allt gott till er som tittar in!
 

3 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Vilken tur att du har torpet och att renoveringen sker sommartid. Du får glädjas åt det lilla!
Kantareller, grattis! Här blir det inga alls, kan inte gå i skogen mer. Men förhoppningsvis nästa sommar...
En underbar ros har du fått som bara väntar på att bli avmålad. Nu har du ju chansen att plocka fram penslarna. Väntar på att du ska börja igen!

Jag kurar inomhus idag för det regnar rejält. Skönt det också, vi behöver ju både ock.
Ha det bra.
Kramar från Eva-Mari

Hélène sa...

Bonjour Lisa,

De nos jours, il suffit d'être privée de l'eau courante ou de l'électricité pour constater à quel point nous sommes dépendant de la modernité, signe de confort.
Heureusement, cet inconvénient ne dure que le temps des travaux.
J'espère qu'un temps plus chaud permettra de sécher les murs de votre salle de bain et que vous pourrez l'utiliser avant la fin de l'été, je l'espère pour vous.
En attendant, profitez de votre jardin et prenez soin de vous.
Kram
Hélène
Hélène

Monica sa...

Oj, oj, var det en läcka, som orsakade renoveringen? Ja, det kan säkert ta tid att hitta läckan... tur att du har ditt torp!
Kantarellerna är jag avundsjuk på, men kirskål har jag själv, tyvärr! I en en rabatt. uppe vid trädgårdsboden, har jag gett upp, jag försöker ta bort blommorna för att de inte ska fröså sig, men dom finns nästa överallt...
Jag kan inte längre se dina inlägg på bloglovin förrän efter ganska lång tid - därför dröjer mina kommentarer. Men jag läser allt jag hittar med stort nöje!
Kram, Monica