fredag 26 juli 2024

Väderdrama med slagregn


En riktigt slagregn fick vi i onsdagseftermiddag och sen natten till torsdag. Oj, så det regnade! Ja, det rann över alla breddar!


Inomhus var det bara att vänta ut eländet när det ömsom småregnade och slog i så det dånade. 

På morgonen var plommonträdet kluvet! 


En jättegren som dignade av plommon. Har idag fått hjälp av grannen att staga upp den stora grenen och hoppas på att plommonen ändå klarar sej. Det är VÄLDIGT mycket plommon i år! 


Juliblommorna har väl aldrig varit så välartade som i år, som syrénhortensian här.


 Dagliljan riktigt lyser som den inte gjort på många år.

Ja, vilken dramatik detta väder gör och någon vattenbrist har vi då inte och man slipper vattna i lådorna. Nu hoppas jag på lite lagom med regn och lite sol emellanåt.

Ha en fin sista julihelg!

4 kommentarer:

Hélène sa...

Bonjour Lisa,
Votre prunier vient de casser sous le poids des prunes et de la pluie ! Espérons qu'il en réchappera et que les prunes mûriront quand même.
Notre propre prunier Reine-Claude s'est cassé en deux, il y a quelques années. Maintenant, il a une allure bizarre avec des branches d'un seul côté !
Vos hémérocalles ont une magnifique couleur et j'aime l'ambiance chaleureuse de l'intérieur du chalet pendant qu'à l'extérieur le vent et la pluie se déchaînent.
Il y a eu beaucoup de pluie cette nuit en région parisienne mais on annonce une subite pointe de chaleur en milieu de semaine prochaine (32°C) alors que ce matin il fait 17°C.
Je vous souhaite un beau weekend et bon courage pour réparer le prunier si c'est possible.
Kram ☘
Hélène

Monica sa...

OJ, som det har regnat hos dig! ja, det blev väl för mycket för plommon-grenen med alla plommon och så mycket regn, kan jag tänka mig! Hoppas att ni har lyckats staga upp grenen, så att plommonen kan mogna! Här har det inte regnat på ett tag nu, så jag hade gärna sett lite regn här också!
Kram, Monica

http://hannaskrypin.se sa...

Oj, det var verkligen ett kraftigt regn. Håller tummarna att plommonen klarar sig.

Rosor och ruiner sa...

Oj, det var ett riktigt oväder! Regn behövs men inte så kul när allt kommer på en gång så där... Här är så torrt så vi kunde ha tagit lite av erat.. ;)

Gunilla