onsdag 4 januari 2012

Onsdagsmorgon

...och jag stökar runt lite här i köket, därav köksbilderna.

Efter nattens storm blev väl inte sömnen vad den borde vara, men vi fick behålla elen och några fällda träd ser jag inte från fönstren i alla fall...


Bor man på landet blir vädret så påtagligt märker jag. Man kommer liksom inte undan.
Vindarna river och sliter i själva huset och vindspelet.....ja, det fick jag ta in igår för det höll sej inte till de annars så milda doriska melodierna...

Jag har krukor fyllda med vatten om nu elen skulle försvinna! Man är verkligen sårbar med detta elberoende.

Det ser ut att bli en mulen och lite gråtung dag, men man vet ju aldrig!

Redan nu kan jag i alla fall se skillnad på solens uppgång! Se bilden här ovan!

Den 22 december kröp den upp alldeles invid ladan på andra sidan vägen och igår - ja, då gick den upp betydligt längre till vänster...!

Ljuset är verkligen på ingång, även om det kan verka dystert en sån här mulen och kulen dag!

Ha en fin onsdag!

19 kommentarer:

Lilla Huset sa...

Ja usch så det blåser och det gör det fortfarande här men skulle väl mojna under dagen.
Härliga bilder du visar Lisa, det är en sån skön ro över dem./Kram Merja

Vida sa...

ja visst är det härligt när man ser att ljuset kommer tillbaka..
här är det kraftiga vindar och hela havet stormar med vitt skum..
hålla eld i kakelugnen är vad som gäller idag;)) men jag tycker det är underbart;)

på med riktiga kläder och ut;)
Vidakram

Helena, The Swenglish Home sa...

Kära Lisa,

Ja, hu för dessa stormar som har slitit och rivit i många svenska hus de senaste veckorna. Sista natten vi var i Sverige låg jag vaken och lyssnade hur naturens makter ilsket rev runt mina föräldrars hus, och oroade mig lite för att någon av de extremt höga tallarna och granarna runt huset skulla komma kraschande ner. Tack och lov gjorde de inte det... förrän nästa natt!!! (Strömlöst i flera timmar dock.) Som tur var blev bara en liten, liten del av taket skadat, men trädet tog med sig fågelbordet, telekabeln och lite annat i fallet. Och nästa dag tog min pappa ner ett par träd till, för säkerhets skull. Bla trädet med fåglarna som jag visade i mitt julinlägg!

Nå, jag hoppas verkligen att du inte behöver råka ut för några sådana dramatiska saker, utan att vindarna lugnar ner sig hos dig och du får fortsätta att njuta av dina magiska soluppgångar bak' ladan. Vilken fantastiskt vacker plats du bor på, Lisa! Och med din fingertoppskänsla kan du njuta ett hus inrett med så mycket lantlig känsla och vackra stilleben.

Önskar dig en fin, och "blåsfri" vecka!

Kram,
Helena

M/S Design sa...

Strömmen gick för oss igen men det var inget långt avbrott denna gång bara 2,5 timmar.
Det står nu ständigt kannor med vatten på diskbänken och hinkar med vatten i badrummet.
Så det jag önskar/ska köpa är pulverkaffe och en batteridriven radio för det blir nog fler stormar med det här milda vädret.
Ha det bra
Mariana

Monica sa...

Härliga bilder, som visar ljusets återkomst! Jag har också märkt att dagarna blivit litet längre, men då med att det inte är mörkt kl 16, som det var på julafton! Så det går framåt!
Här viner stormen idag och du kan tro att havet dånar! Nu får det snart räcka med stormar...
Må så gott!
Kram, Monica

Birgitta sa...

Ja, det verkar vara mäktiga krafter som är i rörelse, här har vi än så länge blivit förskonade från de värsta stormarna, hoppas vi klarar Emil också.

Livet på landet är fascinerande, man upptäcker och upplever mycket som man inte tänker på när man bor i skyddade villaområden och lägenheter. Tur att du förbereder dej för det värsta och att du har kakelugnar om det blir strömlöst.

Jag önskar dej en fin inledning på året med ditt nya liv och att du hittar en balans i tillvaron som passar dej. Förstår att det är omvälvande att bli "lantis" på heltid.

Kramar och ha det gott, Birgitta

Snäckskalsdalen. sa...

På landet blir man beroende, verkligen. Det gäller att vara förberedd. Men det väger upp!
Det var kul att se hur solen ändrat sig redan, jag märker det inte här för vi har moln, moln, moln, moln......och storm!
KRamar

Eleonora sa...

Visst är det skönt att ljuset är på väg tillbaka. Dock tycker jag dagarna är väldigt mörka och ibland får jag ha lyset på hela dagen. Men skönt i alla fall att ingen snö eller ishalka ligger på gatorna.

Skrev igår en lång kommentar till dig ... och så vips ... försvann allt. Ibland blir man så trött på datatjafs. Annars sköter sig min data jättefint - ny och go som den är. Har även fått Skype, så nu kan man prata som i telefon med varandra.

Idag blir det litet plock och handling för mig. På fredag kommer fam Guldlock och då vill jag ha allt klart.

Sköt om dig söta Lisa och kramis

hemma på Hasselgatan sa...

Här blåser det inte så mycket längre, men inatt..ojoj.
Härligt att ljuset återvänder och att det märks så tydligt.
Njuter av dina rofyllda bilder.
Kram
Agneta

Tre Tanter sa...

Härd ut, snart snart kommer vårsolen på riktigt!

Tre Tanter

Monica sa...

Hoppas verkligen på mer sol:-) och den kommer väl lysa då och då säkert. Hu för stormarna, nu räcker det med blåst, det är konstigt med den för åskväder sover jag mig igenom men stormarna vaknar jag till.

Landbohaven sa...

Smukke billeder.
Tak for kigget.

G:a Affären sa...

Gillar verkligen din ljusa fina header, så vårlikt med tulpaner och riset.
Ja det är livet på landet, att fylla på vatten i olika behållare ifall det blir strömlöst. Det är just vatten som blir problemet.
Visst är det härligt att vi går mot ljusare tider och nu har vi bildbevis på det, tack!
Önskar Dig Lisa god fortsättning,
/Cia

Lotta sa...

Ja det har verkligen blivit ljusare nu , det märks på eftermiddagrna om inte annat .
Passar på att önska ett gott nytt , ser fram emot ännu ett bloggår tillsammans och låta mig inspireras av allt ditt vackra !
Kramar/Lotta

Tiger sa...

Önskar dig en God fortsättning på det nya året! Härligt när ljuset återvänder! I dag märkte vi att det var ljusare längre på eftermiddagen. Men så sken solen också! Men luras du inte lite med solbilderna? De ser inte ut att vara tagna i riktigt samma vinkel... ;-)

Så fort det är storm fyller vi badkaret med vatten för att ha till toaletten och tvätt, och häller upp dricksvatten i kannor på köksbänken. Det gäller att gardera sig, för utan ström har vi inget vatten. Hittills har vi haft två halvtimmeslånga strömavbrott den senaste veckan, så vi har klarat oss bra.

Här hade vi också vackra nyårsfyrverkerier som syntes över slätten vid tolvslaget. Betydligt behagligare än inne i stan där det smäller på nära håll hela kvällen.

Trevlig trettonhelg!
Elisabet

Vårt röda hus sa...

Nu har vi suttit inne i stugvärmen och ugglat så länge så idag åker vi till vår storstad, Örebro, för att se lite folk;)
Hoppas din trettondagsafton blir fin!

Kram Eva-Mari, som är så förtjust i din skärbräda!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Den här vändan fick vi lite mindre stormigt, men igår kom det en råkall vind trots plusgrader. Sådär så man fryser vad man än sätter på sig. Du har vackra soluppgångar dom dagar solen lyser, fina foton att jämföra på.
Önskar dig en skön långhelg
Kramar
AnnaMaria

STENLYCKA sa...

Hej Lisa!
Vilken vacker header med tulpaner och blåbärsris. Nu måste jag ut i skogen och plocka, tycker riset passar så bra ihop med tulpaner.
Den där kronan har jag köpt på rea i nätbutiken Louise interior,jetshop.se, du får gå in och kolla. De hade mycket fint på rean.
Önskar dig en fin Trettondagshelg!
Kram Raina

Mom´s kitchen sa...

Jo, man märker att det blir ljusare!!! Så skönt, snart är vi framme ;)

kramar/Olg@